2013 Specialized-SRAM Enduro Series – izvješće s utrke (sažetak)

April 30, 2013 Comments Off
2013 Specialized-SRAM Enduro Series – izvješće s utrke (sažetak)

Specialized-SRAM Enduro Series_Logo

 

Nicolas Lau i Anneke Beerten odnijeli pobjede na utrci otvaranja Specialized-SRAM Enduro Series za 2013.g.

Prva utrka ove sezone Specialized-SRAM Enduro Series održana je u Treuchtlingenu (Bavarska, Njemačka). Natjecalo se više od 400 vozača iz 13 država. U početku prijavilo se gotovo 600 vozača, od kojih su onda neki završili na listi čekanja.

Anneke Beerten - SSES Treuchtlingen 2013

RC Germania Weißenburg još jednom je obavio izvrstan posao u organizaciji utrke koja se protezala na dužini od 28 kilometara te imala 840 metara visinske razlike. Vremena mjerena za 6 posebnih etapa zbrajala su se za konačni rezultat. U nedjelju, 27. travnja, vozači su imali priliku za probnu vožnju na stazi.

Dan utrke osvanuo je s prohladnim, ali suhim uvjetima, te su vozači startali prema ukupnom prošlosezonskom poretku.

Nicolas Lau (FRA – Cube Action Team) i Anneke Beerten (NED – Specialized Racing Team) iskazali su dobru formu i pobijedili s priličnom razlikom u ovoj prvoj utrci serije.

Nicolas Lau - SSES Treuchtlingen 2013

Nekadašnji profesionalni downhill vozač Bas de Bever, trenutno trener nizozemske BMX/MTB reprezentacije, bio je poseban natjecatelj, koji se zapravo i nije želio natjecati. Na kraju je ostvario dva rekordna vremena u Masters kategoriji, no na kraju je morao odustati zbog tehničkih problema s biciklom.

Sveukupno, debi u Treuchtlingenu bio je događaj vrijedan pažnje, s još izvrsnim brojem sudionika. Druga utrka održat će se u Riva del Garda (Italija), 3. i 4. svibnja 2013. Na njoj će se natjecati mnogi glasoviti Enduro vozači, na stazi dugoj 30 km te s visinskom razlikom od 1500 m.

Ovdje možete pronaći sve rezultate. Za više informacija posjetite enduroseries.net i facebook.com/enduroseries.net.

Komentari su zaključani.