Azbestoza 2013. aftermath

October 23, 2013 Comments Off
Azbestoza 2013. aftermath

Jedan grad, sedam sela ili Kaštela…

Na južnim obroncima Kozjaka, iznad Sućurca, B.K.KRŠ isklesao je stazu s koje se baca pogled na Kaštelanski zaljev i sve ono što dolazi s njime. Upravo joj je to dalo ime, ostaci teške industrije, Brodosplit, cementare, Željezara i na kraju Salonit koji ju je, eto, pokrstio Azbestozom. Kao i ime koje nosi, staza je poprilično ozbiljna, prošarana elementima, tehnički zahtjevna i ne dopušta sekundu da se opustite.

U svojoj nesebičnosti, Krš je svoju stazu želio podjeliti sa svijetom, pa su se momci osim kopanja uhvatili i organizacije utrke. Tako je za vikend 19. i 20.10.2013. održana utrka, koja će zauvijek ostati zapamćena u svijetu biciklizma. Nažalost ne zbog same utrke, već zbog krađe osam bicikli.
Ukratko, tijekom noći sa subote na nedjelju, ispred planinarskog doma Putalj gdje su spavali natjecatelji, provaljeno je u kombi i ukradene su bicikle.

Iako je bilo za očekivati da će trka biti otkazana zbog nesretnog događaja, vozači su  upravo iz “dišpeta” odlučili ne odustati i održati trku. Na kraju je od 45 prijavljenih vozilo samm 5 natjecatelja, što zbog nesretnog događaja, što zbog tehničkih problema, jer je sama staza uzela danak.

Oštećenima želimo da se što prije vrate bicikle, a nadamo se da ovo nije zadnja utrka na ovoj stazi, te da ćemo sljedeći put pisati samo o vožnji…

Poredak :

1. Ales Vitic 3:25
2. Žan Milićević 3:56
3. Hrvoje Perković 4:40
4. Toni Legner 5:20
5. Nikola Vojković DNF

 

Fotografije pogledajte u galeriji:

 

Komentari su zaključani.