Benny Strasser i Nicole Beege pobijedili u Steinachu

June 11, 2012 Comments Off
Benny Strasser i Nicole Beege pobijedili u Steinachu

Nova postaja iXS Downhill Cup-a bila je ovog vikenda ponovo u Austriji gdje je vožena prva utrka Kupa Njemačke. Jedina utrka tog natjecanja koja se vozi izvan Njemačke privukla je u Steinach am Brenner preko 450 vozača iz 17 zemalja.

Steinach se nalazi u Wipptalu, odmah kraj Brennera, a prošlogodišnjim otvaranjem bike parka ovo malo selo našlo se na kartama zaljubljenika u bicikl. Ove godine Steinach svrnuo je na sebe punu pažnju međunarodne trkačke scene, jer se u njemu po prvi put vozi iXS Kup Njemačke, ali ovaj put u susjednoj Austriji. Odaziv na utrku bio je vrlo velik i sva su mjesta brzo popunjena. Sve u svemu, na startu se našlo 450 vozača u 7 različitih kategorija na stazi duljine 2,9 km i visinskom razlikom od oko 490 m, najdužoj stazi u povijesti iXS German Downhill Cup-a. Borba za važne bodove u ukupnom poretku započela je već u subotu, kad su Benny Strasser (GER – Mag41.de Racing) i Kim Schwemmer (GER – Team Specialized Concept Store) postigli najbrža vremena u kvalifikacijama i time osigurali zadnja startna mjesta u nedjelju.

Jedina prednost lošeg vremena bila je ta da vozači nisu morali skidati gume za blato od subote i na njima su nastavili u nedjelju. Uvjeti bi se, blago rečeno, mogli opisati kao za motokros. Najbolje se opet snašao Benny Strasser, koji je s dva najbrža vremena pokazao da je među favoritima u takvim uvjetima. Pobijedio je s vremenom od 6:25, s više od 11 s prednosti te se s pravom može reći da je dominirao utrkom. U blatnjavoj utrci Joonas Savolainen (FIN) stigao je drugi, a Marcus Klausmann (GER – Ghost Factory Racing) treći.

Ženska Elite kategorija opet je bila prepuna poznatih imena, a nakon pobjeda u Winterbergu i Morginsu Sandra Rübesam (GER – Giant Germany) bila je favorit i u ovoj utrci. Nakon problema u kvalifikacijama bila je prva na stazi u svojoj kategoriji te se mogla udobno smjestiti u (mokrom) Red Bull Hot Seatu. No njeno vrijeme u utrci nije bilo dovoljno dobro, jer je Nicole Beege (GER – Five Ten/Adidas) bila više od 28 s brža i na kraju odnijela pobjedu. Druga je bila Elke Rabeder (AUT – RRP Revolution Racing Project), iza koje se našla nova švicarska nada Alba Wunderlin (SUI – Veloatelier Biel). Rübesam se ovaj put morala pomiriti s petim mjestom.

Najbrži u masters kategoriji bio je (kao i u subotu) Rüdiger Jahnel (AUT – Specialized-Mountainbiker.at), ispred Nine Antića (CRO – Giant) i Benedigta Purnera (AUT – O´fetzn Racing). Wilfredu van de Haterdu (NED – YT Industries) podij je po treći put za redom za malo izmakao te je opet bio četvrti.

U U17 kategoriji Ferdinand Brunold (GER – Mag41.com Team) ponovno je nakon Winterberga pobijedio i to mu je druga pobjeda ove godine. Anton Waldén (FIN – DHT) bio je drugi s 26 s zaostatka, a na trećem mjestu našao se Fabian Kuster (SUI – Stöckli Bike Geroldswil).
Sljedeći vikend na redu je treća utrka Europskog kupa u Innerleithenu u Škotskoj. Kup Njemačke nastavlja s 7.-8. srpnja u Ilmenauu, a računa se i za Prvenstvo Njemačke. Kao i obično, dodatne informacije i sve rezultate možete pronaći na ixsdownhillcup.com.

Fotografije: © Thomas Dietze

Komentari su zaključani.