Bike Park Kopaonik

September 17, 2012 Comments Off
Bike Park Kopaonik

PRVI BIKE PARK U SRBIJI – BIKE PARK KOPAONIK SLUŽBENO OTVOREN

U nedjelju 16. rujna 2012. otvoren je prvi bike park u Srbiji i široj regiji. Izgradili su ga Alliance, Action Sports Experts Company, Nacionalni park Kopaonik, Skijališta Srbije i MK Resort i ima tri različite staze za različite stilove vožnje i razine vještine.

Skijalište Kopaonik udaljeno je tri sata vožnje od Beograda u prekrasnoj nedirnutoj prirodi Nacionalnog parka Kopaonik. Tijekom proteklih nekoliko godina brzo se razvijalo i sada ima desetke padina s modernim ski liftovima i opremom za proizvodnju snijega. Nakon što je prošle godine uređen ski park, uprava je odlučila proširiti ponudu i na ljetnu sezonu bike parkom, ciljajući na ljude koji traže aktivni odmor. Uz to, park je već bio domaćin više nacionalnih i međunarodnih XC utrka, poput Salcano kupa.

„Budući da su najbliži bike parkovi u Sloveniji i Bugarskoj, a broj ljudi koji se bave brdskim biciklizmom u Srbiji i široj regiji ubrzano raste, odluka je bila sasvim logična“, kaže izvršni direktor Skijališta Srbije. Izgradnjom bike parka očekuje se da će taj broj rasti još i brže. Staze koje su napravljene u prvoj fazi manje su zahtjevne i dizajnirane su da omogućavaju brz napredak. „U bliskoj budućnosti definitivno želimo povećati broj staza na Kopaoniku te napraviti staze za najiskusnije vozače koje će nam omogućiti da organiziramo natjecanja na svjetskoj razini“, kaže izvršni direktor MK Resorta i jedan od onih koji se nalaze iza cijelog projekta Nikola Avram.

Partneri u tom razvoju smatraju da će Bike park Kopaonik, dizajniran i izgrađen prema standardima za slične parkove u Kanadi i zapadnoj Europi, biti veliki dobitak za bicikliste iz Srbije i okolice.

Budući da je park otvoren pred sam kraj sezone, ovo pred-otvaranje smišljeno je da zagolica maštu vozača koji će ga imati priliku isprobati u sljedećih nekoliko tjedana. Na velikom otvaranju početkom sljedeće sezone, park će vozačima ponuditi nekoliko novih staza i drugih sadržaja.

Budući da stranice Bike parka Kopaonik još uvijek nisu dovršene, više informacija, video-zapisa i fotografija možete pronaći na službenoj Facebook stranici

Komentari su zaključani.