Blic: DBK službeno (uredsko) vozilo

March 28, 2012 1 komentar »
Blic: DBK službeno (uredsko) vozilo

:) Ovo je otprilike bila reakcija kada smo sredili Dropbike testno vozilo za ovu sezonu! Riječ je o Heavymetal DH-u, o rami 100% hrvatski dizajn i izrada (za našeg prijatelja Nadana iz HGK ;)) od strane „mladića“ Spina.

Za sve one koji ne znaju, vrijeme je da malo pročitaju jer grijeh je ne znati za njega. Naime, Spin je jedan od pionira DH u Hrvatskoj koji je devedesetih, na nagovor prijatelja iz vojske, počeo voziti. Pošto je tada bilo skoro nemoguće kupit nfull suspension, a ako i je, onda su to bili strašni novci, handyman Spin je odlučio „zašvasat“ sam sebi FS ramu. Napravio ju je stvarno od svega što mu se našlo pri ruci… Tako je zadnja vilica od nogu školske klupe, headtube od spone volana kamiona, zadnji shock od vozačevog sica iz FAP-a kljunaša, prednji amortizer s Tomosa CTX-a… Naravno, bicikl nije bio nimalo lagan, možda ni lijep, ali je vozio. I to pune dvije-tri sezone. Nakon što je sa svojim cca. 30-ak kg teškim biciklom polomio nekoliko manjih stabala pri izletavanju sa staze, odlučio se smilovati prirodi i napraviti ipak nešto lakši bicikl. Tako je počeo rabiti isključivo dijelove od bicikala, malo smanjio cijevi i debljine i nakon nekoliko modela, bicikli su postali konkurentni s težinom od nekih 21 kg. Uz FS rame koje su varirale od single pivot-a do FSR sistema, bilo je tu i par hardtailova, ali ipak se više orijentirao na DH i tako nakon 15-ak rama, došlo je do ove, zadnje i provjerene varijante koju smo dobili na test.

Bicikl je u cijelosti napravljen od čeličnih INOX cijevi i koristi single pivot sistem s 200mm hoda, što zbog jednostavnosti ali i radi uštede na težini (manje ležajeva, vijaka, poluga…). Geometrija bicikla teško je usporediva s ičim na tržištu. Bicikl ima prilično nisko težište i nizak BB što mu daje dobru stabilnost, kut vilice je nešto veći nego što je danas uobičajeno, ali mu je to smanjilo wheelbase i dalo mu na agilnosti.

Uglavnom, prvi pređeni metri su nas oduševili, vozi se i bolje nego neki serijski bicikli i jedva čekamo slobodne vikende i predstojeće vožnje…

P.S. Sigurno se pitate koliko je težak. Reći ću samo – ispod 20, a vi prosudite je li konkurentno ili ne! ;)

Jedan komentar

  1. Zmay 30.03.2012 at 11:53 -

    Jao, divan je. Fenomenalno. Drago mi da g. Spin još uvijek vari :)