Blic: Gravity Mushing Pro romobil

April 4, 2012 Comments Off
Blic: Gravity Mushing Pro romobil

Mda. Romobil, dobro ste pročitali naslov. U nedostatku bolje riječi, neka bude romobil. Konceptualno, ovo vozilo to i jest. Idejno zamišljen za, kod nas gotovo i nepoznat, mushing, ali i kao alternativa DH biciklu. Mushing je dakle, romobil u kombinaciji sa psećom zapregom. Vrlo interesantan sport i alternativa vuči saonica u toplim krajevima.

Gledamo li samo prednji kraj, on nas stvarno i podsjeća na downhill bicikl. Kratka lulica, širok riser volan, vilica s dosta hoda i disk kočnica na 26”x2.5” kotaču. Podatak o kutu vilice nažalost nije poznat pa ne možemo usporediti s prosječnim biciklom za spust. Stražnji kraj najviše podsjeća na trials bicikl. Prvenstveno zbog 20” kotača i 2.5” gume. Za razliku od prednje hidraulične disk kočnice, straga je mehanički disk. Između prednjeg i stražnjeg kraja prestaje sličnost s biciklima i javlja se ona sa skateovima ili boardovima. Sve to u cjelinu povezuje čelična rama, profilom dodatno ojačana s donje strane.

O dijelovima ne bih mnogo, samim time što ih niti nema toliko. U biti, sve sam već spomenuo. Prednja Promax hidraulična kočnica, stražnja mehanička. Vilica je RST Storm sa 170mm hoda. Zračna vilica s podesivom kompresijom i reboundom. 36mm stachionsi vizualno ulijevaju povjerenje, a praktično krutost i glatki rad. Osovina je 20mm s adapetrom za QR. Ono što je puno važnije i zabavnije od suhoparnog nabrajanja komponeti je dojam s vožnje.

Prije svega, pri prvom susretu uopće ne znate kako stati na njega. Metodom pokušaja i pogreške na kraju shvatite da je najprirodnije stajati kao da stojite na boardu. Stražnja noga bi svakako trebala biti gotovo okomito na dasku jer puno znači pri promjeni smjera kretanja i naginjanja romobila. Noge cijelo vrijeme u laganom čučnju i s obzirom da nema stražnjeg amortizera one upujaju sve neravnine. Stražnja guma s dobrim tlakom tu mnogo pomaže. Daska je lagano nagnuta prema nazad, što u kombinaciji s odličnim anti slip gripom potpuno anulira mogućnost “curenja” prema naprijed uslijed jakog kočenja na nizbrdici. Krajnji zadnji dio daske je pak nagnut oštrije prema naprijed što odlično odgovara zadnjoj nozi pri dropovima ili bunny hopu.

No ovaj model nije namjenjen isključivo spustu pa postoji nekoliko detalja koji bi omogućili da bude još bolji. Prije svega, volan. No on je ionako poput gaća. Volite određenu vrstu i geometriju i s takvim ćete ga i zamjeniti. Meni bi odgovarao svakako širi i s manje sweepa. Širi volan omogućio bi još bolju kontrolu u zavojima, pogotovo na širim putovima ili padinama gdje je s ovim romobilom gotovo moguće “carve”-ati. Druga stvar je međuosovinski razmak. S obzirom na to da je djelomično namjenjen i mushingu, daska je veća pa samim time i dužina cijelog romobila. To se može manifestirati kao problem na tehnički zahtjevnijim stazama gdje su prepreke takve da je moguće “nasaditi” se na istu. Kažem – moguće, ali malo vjerojatno, jer u vožnji znate na kakvu prepreku nailazite pa se sukladno tome možete pripremiti. Romobil je s donje strane zaštičen aluminijskim limom koji omogućava sigurno sklizanje preko prepreka.

Dakle, kontrola na spustu je odlična. Gotovo da bih je usporedio s biciklom. Zavoji su priča za sebe. Do te mjere da, ako se dogodi da ste na pravoj stazi, nećete znati bordate li ili ste na romobilu. Pogođena geometrija romobila, dobar odabir staze i praksa garantiraju jednu od najtečnijih vožnji koje ste iskusili. Ako se nakon pročitanog teksta, pogledanih fotki i videa i dalje pitate: ZAŠTO?! Često je samo jedan odgovor dovoljan. Zato što je #prosto# zabavno!

Gravity Mushing Pro romobil na test je ustupila tvrtka Leti-X

Komentari su zaključani.