Blic test: Giant Talon 2, 29er

July 10, 2012 Comments Off
Blic test: Giant Talon 2, 29er

Iako su bicikli s 29 colnim kotačima već neko vrijeme prisutni na svjetskom tržištu, kod nas se i dalje takvi modeli rijetko viđaju u vožnji. Je li tome razlog ona klasična skepsa prema nečem novom ili možda njihova nešto viša cijena u odnosu na “manju” braću, ne znamo. Ali ono što smo saznali kroz ovaj test jest da definitivno 29-ke pružaju sasvim drukčiji osjećaj u vožnji.

img_5014

Naš prvi pogled na Giant Talon 2 s 29″ kotačima u najmanju je ruku bio začuđujuć. Je li to zbog manje rame (vozili smo M) ili zbog većih kotača, ali svakako izgleda “neproporcionalan”. Unatoč tome, vrlo se brzo naviknete na izgled (pogotovo kad je veći okvir u igri…). Čim zakoračite bicikl osjetite da je cijeli “viši”, što još više dođe do izražaja kada nagazite na pedalu i krenete. Iako su se potrudili taj osjećaj umanjiti spuštanjem centra pogonske osovine, kao da to nisu učinili dovoljno. Ipak se to osjeti, a time vam je i samo “držanje” malo slabije. Na svu sreću, na Talonu su odlične Kenda Small Block 8 gume koje su taj negativni efekt gotovo posve kompenzirale. Isto tako, što zbog tih guma, ali i zbog većih kotača, bicikl se primjetno “lakše” kotrlja po ravnome, ali se i jako dobro “tjera” uzbrdo. U rijetkim ćete situacijama primijetiti da vam kotač prokliže čak i na većim usponima. Tu je do izražaja prije došao efekt podizanja prednjeg kotača, za što je dosta kriv viši (uspravniji) položaj na biciklu kao i geometrija.

img_5008

Giantov Talon 2 29” njihov je entry-level predstavnik u klasi, te se isporučuje sa, za taj razred, primjerenom razinom opreme. Bicikl je opremljen 21 brzinom, straga posao sasvim solidno odrađuje SRAM-ov X3 mjenjač, dok naprijed to jednako dobro obavlja Shimanova Acera. Konstrukcijske komponente mahom su Giantova “kućna” marka. Osim ranije spomenutih odličnih guma, oduševile su nas i Tektrove Aquila mehaničke disk kočnice koje su iznenađujuće dobro “grizle” unatoč standardnim 160mm rotorima. U kombinaciji s odličnim gumama, davale su nam priličnu sigurnost prilikom spuštanja i manevriranja po terenu. Općenito prilično dobar dojam u vožnji donekle nam je pokvarila vilica. Naime, naprijed se nalazi SR Suntourov XTC 29” amortizer sa 100mm hoda, koji uredno odrađuje posao za koji je predviđen, no na neravnom terenu i pri tek nešto većim brzinama popraćen neugodnim, tupim zvukom, odnosno udarcem prilikom povrata, kojeg ćete osjetiti i na volanu. Nismo uspjeli ustanoviti radi li se o nekom kvaru ili se s time jednostavno moramo pomiriti kod amortizera tog cjenovnog ranga.

img_5023

Iako je spomenuti problem s prednjim amortizerom bio priličan mood killer u vožnji, nije nam uspio pokvariti poprilično pozitivan dojam o biciklu kao takvom, ali još više i o 29″ kotačima. Iako smo vozili M veličinu, brzo smo se naviknuli i uvidjeli prednosti “velikih” kotača, što će još više cijeniti viši vozači koji su do sada imali problema kod kupnje i odabira odgovarajućeg 26″ MTB-a. Mišljenja smo da bi nadogradnjom vilice ili kupnjom jačeg modela, dojam bio potpun. Zato svakome tko se odluči za Giant Talon 29, a ne vidimo razloga zašto ne bi, predlažemo investiciju u jači model i sigurno neće pogriješiti.

Komentari su zaključani.