Finale Europske serije u Totdnauu

May 30, 2019 Comments Off

Napokon smo i tu. Nakon završetka Svjetskog kupa prošlog vikenda, završava i iXC Europski downhill kup za ovu sezonu. Sedma i posljednja utrka održat će se u Todtnauu u Njemačkoj i zasigurno će biti jedan od vrhunaca sezone.

Nakon toga slijedi dugo, nekima i dosadno razdoblje nakon utrka, no preostao je još jedan veliki događaj. Sljedećeg vikenda vozi se završnica iXS Europskog downhill kupa u Todtnauu, gdje nas očekuje jedna od najuzbudljivijih utrka sezone. Staza u najstarijem bike parku u Njemačkoj savršeno je oblikovana i u izvrsnom je stanju. Staza, sa svoja 3 km dužine i visinskom razlikom od skoro 500 m, spremno dočekuje europsku downhill elitu.

Najuzbudljivija borba za najvišu stepenicu pobjedničkog podija očekuje nas u elitnoj ženskoj konkurenciji, jer četiri kandidatkinje za ukupnu pobjedu dijeli samo nekoliko bodova. Floriane Pugin (FRA – Scott 11) trenutno je vodeća s 132 boda. Za petama su joj švicarska prvakinja Miriam Ruchti (SUI – SC-Intense) sa 128 bodova, ispred slovenske prvakinje Champion Zarje Černilogar (SLO – Črn Trn GT) sa 126 bodova i svjetska doprvakinja Emmeline Ragot (FRA – MS Mondraker) sa 122 boda. Nažalost, Floriane Pugin neće moći braniti svoju poziciju zbog slomljene kosti u šaci, ozljede zadobivene tijekom zadnje utrke Svjetskog kupa.

U muškoj elitnoj konkurenciji situacija nije tako tijesna, no ipak postoje neki favoriti za pobjedu. Nakon zadnje utrke u Châtelu u Francuskoj, Robin Wallner (SWE – Team Åre Bikepark) drži prvo mjesto s 488 bodova, ispred Johanna Potgietera (RSA – Canfield Factory Racing) koji ima 459 bodova. Na trećem mjestu je Damien Spagnolo (FRA – MS Mondraker), ispred timskog suvozača Markusa Pekolla (AUT – MS Mondraker) s 350 bodova. Pekollova jedina prilika da osigura mjesto na podiju je da netko od vodećih postigne loš rezultat.

Prošle godine Ruchti i Pekoll odnijeli su pobjede u ukupnom poretku, što im je donijelo novac od nagrada i TAG Heuer sat. Isto vrijedi i za ovu godinu, jer uz novčanu nagradu od 7000 € svi pobjednici dobivaju i Formula 1 sat tog švicarskog proizvođača.

Za sve one koji prije (pre)duge pauze žele uživati u utrci punoj downhill zvijezda, finale na Hasenhornu u Todtnauu nešto je što se ne smije propustiti. Sve ostale informacije, rezultate te videozapise proizvedene u suradnji s Red Bull Media House možete pronaći na ixsdownhillcup.com. Najnovije vijesti možete pronaći i na facebook.com/iXS.Downhill.Cup

Ukupni poredak: http://www.ixsdownhillcup.com/index.php?option=com_content&view=article&id=351&Itemid=616&lang=en

Komentari su zaključani.