Specialized Camber Elite (Update Pedale i Nosač za bocu)

pravite se važni svojim bajkom, komentirajte i budite komentirani...
Pravila foruma
U ovom dijelu foruma možete otvoriti temu u kojoj ćete pokazati svoj vozni park (pritom se misli isključivo na bicikle). Uzmite u obzir da će ta tema biti Vaša privatna virtualna garaža, pa se stoga prezentirajte što ozbiljnije. Bilo bi poželjno da u naslovu teme napišete o kojem se biciklu radi. Najveće dozvoljene dimenzije slika su 800x600 (ili 600x800, ovisno o orijentaciji). Ako se ne budete pridržavali toga, znate što slijedi...

Specialized Camber Elite (Update Pedale i Nosač za bocu)

PostPostao/la Dare dana 13. 05. 2011. (16:00)

Na početku bih htio napomenuti da je sve što sam napravio na biciklu urađeno samostalno; svaki dio sam ugradio, poštelao i platio samostalno ali pri nabavci i nekim nedoumicama sam imao pomoć kolega s foruma; slažući bicikl neki od kolega su postali dragi prijatelji što ovaj bicikl meni čini još posebnijim i dražim. Jednog od tih prijatelja ću posebno istaknuti i zahvaliti mu se na svemu, jer me je svojim prijateljstvom i strpljenjem jako zadužio - perica_mali velika ti hvala!!
Nadalje, budžet je bio jako ograničen - sve je slagano Bog zna koliko dugo i žrtva s moje strane, što vremenski, što financijski nije bila mala. S druge strane, zadovoljstvo koje sada imam dok ga vozim je neizmjerno i vjerujem da svi znate kakav je to osjećaj pa se neću truditi previše ga kvariti nepotrebnim riječima.

Sve je počelo od gole rame i mic po mic je došlo do ovoga:

Ram: Alpha Black Aluminum w/externally relieved head tube, hydroformed bi-axial down tube and top tube, monostay seatstays, forged disc ready dropouts
Vilica: RockShox Reba SL 100mm w/poploc
Headset: Cane Creek VP A71
Kotači: Mavic xm317 + Novatec d811sb + d812sb
Gume: Continetal X-King RaceSport 2.2
Pogon: Shimano SLX
Shifteri: Sram X.9
Prednji Mijenjač: Shimano XT
Zadnji Mijenjač: Sram X.0
Kazeta: Shimano XT 11-32
Lanac: Sram PC-991
Pedale: Shimano PD-M520
Sic: Fi'zi:k Antares
Sic štanga: Thomson Elite InLine, 31,6, 367mm
Obujmica: Hope 36,4mm
Lulica: Truvativ Stylo World Cup 5° 100mm 31,8
Volan: Easton Monkeybar
Gripovi: Neki Giant
Kočnice: Shimano XT BR-M785 + Avid CS G3 160mm rotori
Bljeskalica: Fi'zi:k
Štitnik Rame: Cannondale
Bužiri i Sajle: Jagwire Ripcord
Nosač Bidona: Specialized Rib Cage

Nisam baš vičan fotografiranju, a ni obradi slika, slike su takve kakve su i mora se priznati da zaista puno bolje izgleda uživo;
SLIKE:

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Mjesta za napredak, naravno, uvijek ima, posao nije (nikada) gotov i u planu je promijeniti još nekoliko sitnica koje ako se i ne promjenu neće biti velika razlika...
Za svaku komponentu imam razlog zašto sam je izabrao i zašto je trenutno na biciklu - ako koga zanima može slobodno pitati za razloge ;)

Komentari svake vrste su dobrodošli!
Zadnja izmjena: Dare; 19. 05. 2013. (10:51); ukupno mijenjano 18 put/a.
Life is like riding a bicycle - in order to keep your balance, you must keep moving. ~ Albert Einstein

Specialized Camber Elite

slika
Dare

Reputation point: 10

Re: Trek 6700 Costum

PostPostao/la aposaric dana 13. 05. 2011. (16:15)

Odličan je bicikl, fino ujednačene komponente :-)

Dare je napisao/la: ...ako koga zanima može slobodno pitati za razloge ;)

zakaj si baš te nabe uzeo? :mrgreen:
Single Speedom na more

Vegetarijanac - stari indijanski naziv za lošeg lovca.
aposaric

Reputation point: 6

PostPostao/la SileTzar dana 13. 05. 2011. (16:16)

dosao je i taj dan :D
Dare je stavio bike u garazu, i to ne sad bilo sta neg yebenu pilu! A daj sad kad vidim sta se s Trekom moze dodje mi da placem!

Yebenica Dare! Rijeci su suvisne!
SileTzar

Reputation point: 84

Trek 6700 Costum

PostPostao/la darkos dana 13. 05. 2011. (16:27)

Odlična vozilica, stvarno vrhunska... Jedan od ljepših u zadnje vrijeme....
PRODAJEM HT AM ramu, pogon i zatezač...

staro vozilo: Bergamont AllRide PRO -> dropbike.com/forum/viewtopic.php?f=29&t=38531&start=90#p293209

darkos

Reputation point: 19

PostPostao/la Dare dana 13. 05. 2011. (16:34)

aposaric je napisao/la:zakaj si baš te nabe uzeo? :mrgreen:

E vidiš to je neko vrijeme bila prva stvar koju sam htio zamijeniti; Evilzlayo je nudio jako lijepe Novatec nabe, al dok sam ja do love došo one su se prodale - inače kotači su mi po reputaciji/cijeni/modelu najlošiji dio bicikla, međutim, uzevši u obzir da imam 100kg i da prelazim jako puno jako divljeg terena, činjenica da nabama ništa nije bilo (a ni obručima) govori da su itekako podcijenjeni.
Ići će tu definitivno bolji kotači ali kad se neke druge stvari slože jer sam prezadovoljan ovima!

SileTzar je napisao/la:dosao je i taj dan :D
Dare je stavio bike u garazu, i to ne sad bilo sta neg yebenu pilu! A daj sad kad vidim sta se s Trekom moze dodje mi da placem!

Yebenica Dare! Rijeci su suvisne!

Da, evo napokon sam uhvatio vremena :D
Baš ti hvala, jako mi je drago da ti se sviđa ;)

darkos je napisao/la:Odlična vozilica, stvarno vrhunska... Jedan od ljepših u zadnje vrijeme....

Hvala!
Life is like riding a bicycle - in order to keep your balance, you must keep moving. ~ Albert Einstein

Specialized Camber Elite

slika
Dare

PostPostao/la ssss dana 13. 05. 2011. (17:14)

Što je ta oznaka "Costum"? :mrgreen:

Lijep bajk! Baš ovoga fali više na forumu. Slaganih...
Imati nešto što nitko drugi nema i u čijem si stvaranju sam učestvovao ipak je posebno.
Bajk ti je time draži.

Ja bi samo odašiljač ciklokompa prebacio na stražnju stranu vilice. Manje strši i ljepše bajk izgleda.
ssss

Reputation point: 1

PostPostao/la Dare dana 13. 05. 2011. (17:46)

ssss je napisao/la:Što je ta oznaka "Costum"? :mrgreen:

Lijep bajk! Baš ovoga fali više na forumu. Slaganih...
Imati nešto što nitko drugi nema i u čijem si stvaranju sam učestvovao ipak je posebno.
Bajk ti je time draži.

Ja bi samo odašiljač ciklokompa prebacio na stražnju stranu vilice. Manje strši i ljepše bajk izgleda.

Oznaka costum označava da nema nikakve veze s Trek 6700 koji se kupi u prodavnici. :D
E: Kolega darkos mi je fino ukazao na što si mislio. Ispravio sam u naslovu teme jer se radi o lapsus calami (čak 2 puta), al ovo neću ispravljati; nek se ljudi imaju čemu i nasmijati :D

Slažem se! Posebam je osjećaj imati nešto što si sam napravio ;)

Tvoj prijedlog mi se jako sviđa i ima smisla to što govoriš; Nisam ga odmah tako postavio (iako sam želio) jer u upustvima nije tako bilo, a na odašiljaču ima strelica koja pokazuje smjer i kod koje piše "senzor", pa sam nobovski pomislio da će možda nešto pogrešno odašiljati...Naravno premjestio sam ga i oprobao i sviđa mi se ovo što vidim ;)

Specialized Camber Elite

slika
Dare

Re: Trek 6700 Custom

PostPostao/la veksla80 dana 13. 05. 2011. (18:57)

fajnali Dare!
lijepo usklađene boje i komponente,primi salve hvale na ulozeni trud!
sta kaze vaga?
veksla80

PostPostao/la bicikleta dana 13. 05. 2011. (19:18)

Isplatilo se cekati :).

Super, sve 5.
bicikleta

Reputation point: 17

PostPostao/la perica_mali dana 13. 05. 2011. (19:26)

Pa konačno Dare da si i ti prikazo svoje guralo u garaži, bilo je i vrijeme!

Stvarno je dobar, svaka ti čast!
Ujednačene komponente i oku savršena kombinacija boja koja se provlači kroz cijeli bajk.

perica_mali velika ti hvala!!

Sad mi je :oops:
perica_mali

PostPostao/la Dare dana 13. 05. 2011. (19:50)

veksla80 je napisao/la:fajnali Dare!
lijepo usklađene boje i komponente,primi salve hvale na ulozeni trud!
sta kaze vaga?

Hvala! A za vagu se moram malo potruditi i pronaći adekvatnu! Odokalnom metodom moram priznat da nije pretežak, još ako se uzme u obzir na ram u L veličini (19,5") i da nijedna komponenta ne spada u superlake ja sam prezadovoljan, radije bih skinuo kila sa sebe nego s njega :D.

bicikleta je napisao/la:Isplatilo se cekati :).

Super, sve 5.

Ja mu ne prestajem naplaćivati čekanje; guštam svaki dan u vožnji!
Hvala!

Specialized Camber Elite

slika
Dare

PostPostao/la Dare dana 13. 05. 2011. (19:53)

perica_mali je napisao/la:Pa konačno Dare da si i ti prikazo svoje guralo u garaži, bilo je i vrijeme!

Stvarno je dobar, svaka ti čast!
Ujednačene komponente i oku savršena kombinacija boja koja se provlači kroz cijeli bajk.

perica_mali velika ti hvala!!

Sad mi je :oops:

Oko moje, da tebe nije ne bi ni njega bilo ;)

Specialized Camber Elite

slika
Dare

PostPostao/la bicikleta dana 13. 05. 2011. (21:25)

kako si zadovoljan s gumama?
bicikleta

Reputation point: 17

PostPostao/la DrOlja dana 13. 05. 2011. (23:13)

Skroman uvod za tako dobar i sexi bajk! Sve 5!
DrOlja

PostPostao/la micho dana 13. 05. 2011. (23:19)

Prepreprepredobar, nadam se da ću jednog dana jahat takvo nešto. :mrgreen:
micho

Reputation point: 12

PostPostao/la Dare dana 13. 05. 2011. (23:39)

bicikleta je napisao/la:kako si zadovoljan s gumama?

pa moram ti priznat da sam htio napisati posebnu temu/recenziju na gume. Nisu jeftine al vrijede svakog dinara!
Na svim terenima se ponašaju fantastično, super lagane (oko 460g po komadu; ove moje su bile nešto čak i lakše), ne prave veliku buku na asfaltu i kotrljaju se odlično, da na obruče mogu stati šire stavio bih i 2.4 verziju, tubeless ready su.
Samo treba paziti gdje ih kupiti. Ove gume su jako tanke i vjeruj mi da se ne bih usudio riskirati i uzimati ih negdje van EU s obzirom na priče koje prate Conti gume kupljene na našem podneblju.
ja sam ih uzeo s bike-components.de i tad su bile nešto jeftinije nego što su sada.

DrOlja je napisao/la:Skroman uvod za tako dobar i sexi bajk! Sve 5!

negdje sam čuo da je skromnost vrlina...hvala! :D

micho je napisao/la:Prepreprepredobar, nadam se da ću jednog dana jahat takvo nešto. :mrgreen:

Hvala moj micho - treba i tvog Haru ustat pa spomenut. ;)
Ja ti želim da jednog dana jašeš najmanje nešto ko što je ovaj moj Trek.

Specialized Camber Elite

slika
Dare

PostPostao/la micho dana 13. 05. 2011. (23:47)

Haro treba nekih 800€ da se usavrši, no sve u svoje vrijeme. :geek:

Možda bih si pored njega poooolaaaako kao ti slagao ovako nešto, pa me zanima koliko bi me kunića ispala takva igračka?
micho

Reputation point: 12

PostPostao/la Dare dana 14. 05. 2011. (00:08)

micho je napisao/la:Haro treba nekih 800€ da se usavrši, no sve u svoje vrijeme. :geek:

Možda bih si pored njega poooolaaaako kao ti slagao ovako nešto, pa me zanima koliko bi me kunića ispala takva igračka?

A iskreno da ti kažem nisam nikada stavio sve na spisak i zbrojio - nisam imao potrebu, a i svjesno sam to izbjegavao jer imam osjećaj da kad bih sve zbrojio da bih zamrzio biciklo jer sam u svakom trenutku išao van svojih financijskih mogućnosti i odricao se nekih stvari kojih netko drugi (normalan) ne bi nikada. Ljudi kad me vide na biciklu pomisle da imam dosta novca ali to je daleko od istine ;)

Ako se odlučiš slagati bike onda znaj da kod slaganja bicikla vrijedi pravilo da je vrijeme novac. Mogao sam puno brže sastaviti biciklo ali i potrošiti puno više novca, ja sam se odlučio na ulaganje više vremena, te uz malo sreće došao do ovoga i mogu ti samo reći da sam poprilično siguran da me je sve koštalo dosta manje nego što zapravo vrijedi!

Specialized Camber Elite

slika
Dare

Sljedeća

Natrag na Garaža

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Ojgen i 2 gostiju.