Pravila foruma

Straaaašno važne obavijesti korisnicima DBK foruma

Pravila foruma

PostPostao/la zoran dana 06. 03. 2008. (19:20)

Dropbike je u privatnom vlasništvu i pristup forumu je slobodan uz obaveznu registraciju prije pisanja poruka. Korištenje našeg sustava je PRIVILEGIJA, a ne PRAVO i u svakom trenutku može bilo kome biti uskraćena ukoliko DB tim procjeni da je integritet foruma ugrožen ponašanjem korisnika.

PRAVILA I OBAVEZE KORISNIKA:

1. Upoznajte se sa forumom

Pročitajte što veći broj starih tema koje su trenutno dostupne. Naučite koji dio foruma je posvećen kojim temama da se kasnije možete lakše snaći.

2. Ne ponavljajte teme

Prije nego što postavite pitanje, provjerite je li o tome već bilo govora na forumu! Čest je slučaj da novi korisnici, odmah nakon registracije, postave pitanje koje je ranije često postavljano. Upotrijebite sustav pretraživanja da biste provjerili je li neka tema već odrađena na forumu. Budite sigurni da pretražujete ispravan dio foruma. Sustav za pretraživanje je brz i lak za korištenje!

3. Pomozite da Vam pomognemo

Ukoliko tražite pomoć oko nekog problema, molimo Vas da učinite sve što je u Vašoj moći kako biste olakšali posao ljudima čiju pomoć očekujete. To ćete učiniti na slijedeći način: iz poruke isključite sve što nema veze sa problemom, a detaljno objasnite sve što je direktno ili posredno povezano sa istim!

4. Pišite kvalitetno i ozbiljno

Ne pišite poruke nepovezano, tek da i Vi nešto kažete! Ukoliko odgovarate na nečiju temu ili pitanje, odvojte nekoliko minuta i dobro razmislite što ćete napisati, budite sigurni da ste zaista u pravu i imate li dokaza za svoju tvrdnju. Ne zbijajte nepotrebne šale u ozbiljnoj raspravi. Ukoliko vaša poruka nije smislena i gramatički točna (pri tom se misli na osnovna gramatička pravila . , ? !), ista može biti obrisana bez ikakvog obrazloženja. Naslove tema ne pišite velikim slovima jer će u protivnom biti obrisana bez ikakvog obrazloženja.

5. Ne citirajte bez potrebe

Korisnici često nepotrebno citiraju poruku i umnožavaju tekst koji se već nekoliko puta pojavljuje na istoj stranici. Brišite dijelove citata i ostavite samo ono što je zaista bitno. Ukoliko se poruka na koju odgovarate nalazi odmah iznad vaše, gotovo je sigurno da nema NIKAKVE potrebe za citiranjem jer je jedan pogled gore dovoljan da se vidi na što točno odgovarate.

6. Izaberite odgovarajući dio foruma za svoju temu

7. Ne budite nestrpljivi

8. Pazite kome vjerujete

Ne vjerujte prvom odgovoru koji dobijete. Sačekajte nekoliko dana dok se više upućenih osoba ne uključi u raspravu i da svoje mišljenje o problemu.

9. Pazite koga ispravljate i kome govorite kako nije u pravu

Ne pokušavajte ispraviti bilo koga, osim ako ste 100% sigurni da ste u pravu, a da druga strana griješi. Radije zatražite od te osobe da objasni svoje mišljenje prije nego započnete ikakvu prepirku.

10. Bez političkih, nacionalnih i vjerskih tema i obilježja!

Strogo je zabranjeno pokretati političke, nacionalne i vjerske teme! Svaka rasprava na nacionalnoj, vjerskoj i političkoj osnovi biti će obrisana! Ovo je biciklistički forum i molimo Vas da to poštujete, svoje emocije iskaljujte na nekom drugom mjestu.

11. Reklamiranje je zabranjeno

Ovaj forum nije mjesto za besplatno reklamiranje Vašeg posla, web stranice, tvrtke, ili bilo čega što moderatori ocjene kao očiglednu zloupotrebu foruma za besplatno oglašavanje. To se odnosi i na bannere i linkove u potpisima. Za plaćene oglase obratite nam se putem emaila.

12. Nelegalni materijali

Traženje i davanje nelegalnih materijala na ovom forumu nije dozvoljeno, kao ni linkanje na iste. Svaka takva tema bit će bez prethodne najave obrisana, a odgovorni će biti isključeni s foruma.

13. Svađa i prepucavanje

Ovo je dodano posto se neki korisnici ponasaju kao djeca - tako da je pored zdravog razuma ocito potrebno. Zabranjeno je bilo kakvo vrijeđanje i svađanje. Kvalitetna diskusija je čar svakog foruma, ali ako to preraste u neargumentirano i neinteligentno prepucavanje sudionici će biti kažnjeni.

14. Upozorenja

Za svako nepridržavanje pravila možete dobiti upozorenje. Ukoliko imate više upozorenja kažnjavanje slijedi po principu:
3. upozorenje = isključenje na 7 dana
5. upozorenje = isključenje na 30 dana
Slijedeće upozorenje = ban
Napomena: Ova odredba je podložna promjenama, tj. moderatori imaju pravo isključiti korisnika i mimo ovih upozorenja ukoliko procjene da je korisnik to zaslužio.

*Pravila su podložna promjeni bez ikakve najave. Samim postanjem na Dropbike forumu prihvaćate njegova pravila.

Dropbike uprava
Ha?
Avatar
zoran
Administrator/ica
 
Postovi: 370
Pridružen/a: 14. 12. 2007. (11:29)
Lokacija: Zagreb
Reputation point: 3

Natrag na Administratorske obavijesti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.