Garmin EDGE

rasprave o GPS-u, pripremi i analiziranju vožnji...

Re: Garmin EDGE

PostPostao/la ChILd_ReBoRn dana 26. 10. 2016. (15:07)

mislim da si u krivu. 500 ima barometar. Zato se i napominje da ne pokrivas one 4 rupice otraga

The good news here is that the Edge 500 (like the Edge 705) uses a barometric altimeter instead, so the elevation readings are generally very very accurate. This data is recorded within every track (activity), and presented in virtually all sports applications out there:
"Molim vas ne prihvaćajte moje savjete. Trebam se još 8 god baviti biciklizmom da bi znao o čemu pričam. Hvala"

Črna Strela
Avatar
ChILd_ReBoRn
 
Postovi: 2483
Pridružen/a: 08. 06. 2015. (16:37)
Lokacija: Koprivnica
Reputation point: 18

Re: Garmin EDGE

PostPostao/la helingen dana 26. 10. 2016. (21:24)

Gle stvarno, čitam na garmin supportu, pobrkao sam onda neki stariji/slabiji model onda. A imao 500tku dvije godine ju vozio :-)


Sent from iPad using Tapatalk
Avatar
helingen
 
Postovi: 1314
Pridružen/a: 24. 03. 2008. (10:39)
Lokacija: Osijek
Reputation point: 23

Re: Garmin EDGE

PostPostao/la ChILd_ReBoRn dana 31. 10. 2016. (10:49)

Hitni problem...

Pokusavam presnimiti course u edge 500 kao i hrpu puta do sada. Dakle.. frend koji vozi 520 mi poslao jednu rutu u *.GPX formatu. Ja je konvertiram u *.TCX format i prebacim na garminu u folder new files, ali je u garminu nema.

Ne znam u cemu je problem. Konverter je do sad super radio.. sad probam s drugim, ali nista. Ubacio sam CRS file, GPX i TCX file u new folder.. nema nicega. Pokusao direktno u courses iako to nije procedura... opet nista.. WTF?????

edit: evo, sad skopirao 3-4 stara, samo dva rade...
"Molim vas ne prihvaćajte moje savjete. Trebam se još 8 god baviti biciklizmom da bi znao o čemu pričam. Hvala"

Črna Strela
Avatar
ChILd_ReBoRn
 
Postovi: 2483
Pridružen/a: 08. 06. 2015. (16:37)
Lokacija: Koprivnica
Reputation point: 18

Re: Garmin EDGE

PostPostao/la helingen dana 31. 10. 2016. (20:07)

Provjeri jesu li pod drugim imenom u edgeu, po kilometrima gledaj.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Avatar
helingen
 
Postovi: 1314
Pridružen/a: 24. 03. 2008. (10:39)
Lokacija: Osijek
Reputation point: 23

Re: Garmin EDGE

PostPostao/la ChILd_ReBoRn dana 31. 10. 2016. (20:30)

nema ih uopće u folderu. Uspio na drugom računalu...
"Molim vas ne prihvaćajte moje savjete. Trebam se još 8 god baviti biciklizmom da bi znao o čemu pričam. Hvala"

Črna Strela
Avatar
ChILd_ReBoRn
 
Postovi: 2483
Pridružen/a: 08. 06. 2015. (16:37)
Lokacija: Koprivnica
Reputation point: 18

Re: Garmin EDGE

PostPostao/la ChILd_ReBoRn dana 15. 11. 2016. (11:37)

jope ja.. sa svojim rubom 500

nije mi prebacio sat... veli da bi trebao kad se sinkronizira sa GPS-om.. ali moj je još na ljetnom računanju vremena....

takodjer... temperatura.... stavio sam ga pored termometra... termometar piše 2,8...a moj 11,9. Skinuo sma gumenu zaštitu.. al ne mrda.....tko tu koga hebe....
"Molim vas ne prihvaćajte moje savjete. Trebam se još 8 god baviti biciklizmom da bi znao o čemu pričam. Hvala"

Črna Strela
Avatar
ChILd_ReBoRn
 
Postovi: 2483
Pridružen/a: 08. 06. 2015. (16:37)
Lokacija: Koprivnica
Reputation point: 18

Re: Garmin EDGE

PostPostao/la skoka dana 12. 02. 2017. (19:19)

Potrebna mi je pomoč ako neto zna malo više da mi objasni razliku između Garmin Edge Explore 1000, Garmin Edge 1000 i Garmin Edge 820.

Trenutno koristim Edge 705 al baterija više ne traje duže od 2 sata pa bi se počastia novim.

Eta kupit kakve su razlike?

Unaprid hvala.
skoka
 
Postovi: 112
Pridružen/a: 16. 02. 2010. (17:14)
Reputation point: 0

Re: Garmin EDGE

PostPostao/la SuperFocus dana 12. 02. 2017. (19:29)

Ne znam sve modele, ali znam tko zna... Google :)
Evo recimo, ovo mi se čini kao dobar link za početak http://www.cyclingweekly.co.uk/news/pro ... ide-183499

Vjerujem da ćeš na konkretnija i preciznija pitanja dobiti i bolje odgovore.
Avatar
SuperFocus
 
Postovi: 55
Pridružen/a: 18. 04. 2016. (13:44)
Lokacija: Zagreb
Reputation point: 1

Re: Garmin EDGE

PostPostao/la skoka dana 12. 02. 2017. (20:10)

Hvala i više nego korisno.
Muslim da ču iči na Edge 1000 :D
skoka
 
Postovi: 112
Pridružen/a: 16. 02. 2010. (17:14)
Reputation point: 0

Re: Garmin EDGE

PostPostao/la helingen dana 15. 02. 2017. (21:31)

Pogledaj i tu malo, vrlo detaljne recenzije:
https://www.dcrainmaker.com/product-reviews/garmin

(Ali onako da skratimo, mislim da će ti 820 biti i više nego dovoljan, osobno sam na 810 - cesta, MTB, cjelodnevne vožnje uz navigaciju, nemam zamjerki)

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Avatar
helingen
 
Postovi: 1314
Pridružen/a: 24. 03. 2008. (10:39)
Lokacija: Osijek
Reputation point: 23

Re: Garmin EDGE

PostPostao/la ChILd_ReBoRn dana 24. 03. 2017. (05:10)

Da li se ikome dogodilo da garmin express prestane raditi? Jucer ustekam edge... on ga krene sinkronizirati.....sinkronizacija ne prodje.. i samo mi javi "an unexpected error has occured and express needs to close...bla bla bla"

pretrazio sam google, ali nista pametno nisam nasao. Odradio sam garmin troubleshoot, reinstalirao express, reinstalirao .NET Framework...restartao komp... sve sto sam nasao ili sto mi je palo napamet. Obrisao cak i local app data garminov folder kojeg su spominjali... nista. Ostavio do danas.. i sad probam.... opet isto...

upalim, ustekam.. pokrenem add device, nadje ga... ulogiram se.. i na zadnjoj sinkronizaciji.... ode.....opet greska...


Ideje?
"Molim vas ne prihvaćajte moje savjete. Trebam se još 8 god baviti biciklizmom da bi znao o čemu pričam. Hvala"

Črna Strela
Avatar
ChILd_ReBoRn
 
Postovi: 2483
Pridružen/a: 08. 06. 2015. (16:37)
Lokacija: Koprivnica
Reputation point: 18

Re: Garmin EDGE

PostPostao/la SuperFocus dana 24. 03. 2017. (08:34)

Probaj na drugom kompu, čisto da vidiš na kojoj strani je problem.
Avatar
SuperFocus
 
Postovi: 55
Pridružen/a: 18. 04. 2016. (13:44)
Lokacija: Zagreb
Reputation point: 1

Re: Garmin EDGE

PostPostao/la ChILd_ReBoRn dana 28. 03. 2017. (20:47)

danas upogonio edge 810. Prosao express bez problema. ne kuzim zasto i sto se promijenilo. Nemam vise 500 da isprobam.

Uglavnom... mulac bio lijen hard resetat garmina prije spajanja.. i sad imam 130 voznji vise nego sam imao do sad... i to sa cestovnjakom.... sat vremena brisao tudje.. ujedno obrisao i dio svojih... piiiiih
"Molim vas ne prihvaćajte moje savjete. Trebam se još 8 god baviti biciklizmom da bi znao o čemu pričam. Hvala"

Črna Strela
Avatar
ChILd_ReBoRn
 
Postovi: 2483
Pridružen/a: 08. 06. 2015. (16:37)
Lokacija: Koprivnica
Reputation point: 18

Re: Garmin EDGE

PostPostao/la Sisajed dana 02. 04. 2017. (18:08)

Pitanje u vezi uploadanja ruta na garmin: Uzeo sam nedavno Garmin Edge 25. Konvertiram .gpx rutu u .fit pa stavljam u /newfiles na Garmin. Međutim, problem je što na taj način čini se mogu staviti samo 1 rutu na garmin. Kad radim preko garmin connecta onda ih mogu dodati više. Totalno mi je nepraktično svaki put raditi rutu preko garmin connecta a čini se da ni upload .gpx na garmin connect iz nekog razloga ne funkcionira. Može pomoć? Usput, obično rute radim u rideWithGPS.
Avatar
Sisajed
 
Postovi: 153
Pridružen/a: 12. 06. 2011. (09:52)
Reputation point: 1

Re: Garmin EDGE

PostPostao/la gjuro_ae86 dana 02. 04. 2017. (20:26)

Skini Basecamp i napravi sve preko njega. Super jednostavan program za trackiranje [SMILING FACE WITH SMILING EYES]

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
Avatar
gjuro_ae86
 
Postovi: 289
Pridružen/a: 25. 03. 2015. (00:36)
Reputation point: 0

Re: Garmin EDGE

PostPostao/la Mr Sambo dana 23. 04. 2017. (16:29)

Planiram uzeti 520 pa sam se vratio malo na forum pročitati iskustva. Što se tiče visinske na 500 i 520, bitno je jako uzeti u obzir da 500 nema GLONASS što je veliki minus. Sjećam se da je netko na forumu vozio par XC krugova s 500 i 510 i razlike su bile i više nego očite. Vozač koji je bio sporiji dosta, a imao je EDGE 500, je imao bolje vrijeme po krugu jer je njegov Garmin jako krivo iscrtavao njegovu putanju.
U pivu ima malo vitamina, zato ga treba popiti puno
Avatar
Mr Sambo
 
Postovi: 149
Pridružen/a: 22. 05. 2013. (16:44)
Lokacija: Požega/Zagreb
Reputation point: 1

Re: Garmin EDGE

PostPostao/la ChILd_ReBoRn dana 23. 04. 2017. (18:16)

Ja sam imao diskrepancije izmedju svog 500 i frend ovog 520. Sad sa 810 toga nema, iako 810 nema GLONASS. Dok je pokrivenost dobra, GPS je i više nego dovoljan. GLONASS omogućuje brzi lock on. Sa preciznoscu nemam problema. Javi mi off course par metara od skretanja. A lock on imam unutar 30sec. Stvarno nemam zamjerki
"Molim vas ne prihvaćajte moje savjete. Trebam se još 8 god baviti biciklizmom da bi znao o čemu pričam. Hvala"

Črna Strela
Avatar
ChILd_ReBoRn
 
Postovi: 2483
Pridružen/a: 08. 06. 2015. (16:37)
Lokacija: Koprivnica
Reputation point: 18

Prethodna

Natrag na GPS i navigacija

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.