Zamjena opruge u RST Gila vilici

Sve vezano za popravak bicikla
Post Reply
thezero
Posts: 3
Joined: Wed Aug 04, 2021 12:14 pm

Zamjena opruge u RST Gila vilici

Post by thezero »

Pozdrav!

U nadi da ce forum opet zazivjeti postavljam pitanje... Koje je mozda na starom forumu bilo vec odgovoreno :D


Na curinom bajku imam RST gilu plus (sta god taj plus znacio), koja je naravno pretvrda. Izvadio bi oprugu i odnio je ekipi koja radi opruge po mjeri da napravi istu samo meksu.
Ima netko iskustva s tim? Postoje neka ogranicenja i jel se zna okvirna cijena tako necega?

Druga (zracna) vilica ne dolazi u obzir, jer ce bicikl u buducnosti stajati vertikalno pa ne zelim svake godine mijenjati brtve u vilici koje ce zbog tog propisati. A gila ionako nema ulje (valjda) pa nemam brige na to.
SaleFFS
Posts: 2
Joined: Fri Aug 06, 2021 4:38 am

Re: Zamjena opruge u RST Gila vilici

Post by SaleFFS »

Ne vidim razloga zašto to ne bi radilo ok ako se napravi adekvatni oblik opruge po originalu. Cijena sigurno neće biti jeftina pošto se radi o dosta velikom promjeru samog materijala i dužine opruge. Znam kada sam u bivšoj firmi morao naručiti opruge i zbog nedostupnosti smo ih dali na izradu po uzoru na original ali ovdje se radilo o dosta manjoj i slabijoj oprugi za jedan stroj i izašlo nas je koliko se sjećam oko 200 kn komad. Po meni se ipak isplati ići na zračnu vilicu i ako su brtve ok ne vidim nikakav problem da bike stoji vertikalno. Meni već par godina stoje vertikalno na onim zidnim kukama (kačim ih za stražnji kotač) pa nikakvih problema nisam imao.
thezero
Posts: 3
Joined: Wed Aug 04, 2021 12:14 pm

Re: Zamjena opruge u RST Gila vilici

Post by thezero »

Buraz kači vertikalno i nakon cca god i pol propisao fox... A ne vozi se puno. (God i pol nakon zamjeni brtvi i ulja naravno)

Ak je 200-300kn opruga to mi je ok, bitno da sve bude ok, samo da je meksa vilica, ionako se vozi po gradu, nasipu i makadamu, pa bas da nije ko rigid. Budem preko zime izvadio oprugu i odnio kod majstora da mi kazu okvirnu cifru
Post Reply