Sto se tice bajka, uzmi si obavezno lampu koja ima orange peel reflektor, jer dosta bolje rasipa nego smooth (logicno)!
Lijeva naravno baca uzak a jaci snop, dok desna vise rasipa i sire osvjetljava...

Sto se tice modela, imao sam Magic Shine MJ808 Updated (SSC P7 emiter, ta verzija sa baterijom zapakovanom u plastiku) i odlicno me sluzila, a 808e je manje vise identicna lampa sa nesto drugacijim pakovanjem baterije i drugim emiterom (CREE XM-L T60) koji bi trebao nesto jace svijetliti nego P7 (ako se napajaju strujom iste jacine) ali i P7 ce ti biti dovoljan ako ti se mozda vise svidja ovo plasticno pakovanje baterije (meni izgleda kao cvrsce, a mislim da je bolje i sto se tice kisovitog vremena)!
Sto se tice ovih taktickih lampi, imam i takve sa P7 emiterom, a i sa XR-E (slabijim) emiterom, ova jaca jeste OK za nesto ozbiljniju voznju, ali nije to ni priblizno kao ove lampe za bajk, ipak je tu samo jedna baterija i dosta manje struje (manja masa samog tijela pa je slabije hladjenje, te se i ne smije u takvim lamp(ic)ama pojacavati struja zbog moguceg pregrijavanja), a kako je manji reflektor tako i manje svijetla u sirinu...
Ako ti nije zao potrositi nesto vise novca (i ako hoces da uzmes nesto kvalitetniju lampu), uzmi Magicshine 808, samo izaberi koji model hoces na DXu i to je to...