Bicke sa tregerima ili bez?

Razglabanja o gorenavedenim predmetima

Bicke sa tregerima ili bez?

PostPostao/la Bro dana 14. 06. 2012. (08:48)

Razmišljam o novim bickama i vidim dosta zanimljivih modela no imaju tregere gore. Pošto nisam nikad nosio takve modele imam par pitanja za one koji ih koriste:
1. kako izgleda voziti ih u ljetnim mjesecima? ima li kakve razlike u odnosu na one "obične do pojasa"? više znojenja?
2. kad gledam te tregere mi se čini da bi mogle iziritirati bradavice. Krivo/točno?
2. kako ide pišanje? jel se može "on the fly" ili tregeri moraju ići idu dolje?

hvala!
Bro

Reputation point: 6

Re: Bicke sa tregerima ili bez?

PostPostao/la rodjoo dana 14. 06. 2012. (08:59)

Ja nisam probao bez tregera jer sam odmah kupio komplet s njima. Zacudujuce su ugodne, nista se ne iritira i zahvaljujuci tregerima stoje na mjestu, imam osjecaj da bi mi se bez tregera spustile do pola guzice tokom voznje..sto se pisanja tice ekstremno je nezgodno, bar kod ovih mojih. Ne samo da moras skinut tregere nego moras skinut i komplet majicu da bi skinuo tregere :lol: :lol: :lol:
rodjoo

Reputation point: 4

PostPostao/la leon dana 15. 06. 2012. (08:31)

Ja imam i jedne i druge - ok, pišanje je malo zajebanije sa tregerima, ali generalno je rastazljiv materijal i možeš ih nategnut ak je jako frka... ako nije frka onda skineš majicu, pa tregere... znaš već kak ide...
Kaj se tiče ovih bez tregera - prije sam imao neke stare castelli (još uvijek ih imam) koje su bile relativno plitke i te su znale klizit... Prije dva mjeseca sam u intersportu kupio briko tajice bez tregera i ona gore oko pojasa imaju mali silikonski ušivak (traku) koja sprečava klizanje (isto imaju i na nogavicama) i mogu ti reći da sam izuzetno zadovoljan - nema klizanja.

Mislim da ti je to stvar više osobnog izbora - ja preferiram bez tregera (tregerice sam dobio na poklon), samo kod kupovine pazi da imaju taj silikonski ušivak (a koliko sam ja snimio, večina ih danas ima)
leon

Reputation point: 0

PostPostao/la marko dana 15. 06. 2012. (09:36)

Uvijek sam vozil bez tregera, al zato kaj nisam znal za bolje :-) Prije koju godinu sam probal s tregerima i nema sansi da opet koristim bez. Jasno, ne padaju dolje zbog tregera, al realno, nisu mi padale ni one bez tregera. No, nemaju pasicu i to im je u mom slucaju najveca prednost. Na bicke oblacim i hlace, pa kad je to pasica na pasicu, na dugim voznjama me znao pocet trbuh bolit. Eto! Svakako preporucam s tregerima.
Direktor
marko
Administrator/ica

Reputation point: 21

PostPostao/la Bro dana 15. 06. 2012. (09:39)

rodjoo je napisao/la:Ja nisam probao bez tregera jer sam odmah kupio komplet s njima. Zacudujuce su ugodne, nista se ne iritira i zahvaljujuci tregerima stoje na mjestu, imam osjecaj da bi mi se bez tregera spustile do pola guzice tokom voznje..sto se pisanja tice ekstremno je nezgodno, bar kod ovih mojih. Ne samo da moras skinut tregere nego moras skinut i komplet majicu da bi skinuo tregere :lol: :lol: :lol:

da...primjetio sam da ovisi od prozvođača do proizvođača koliko nisko naprave prorez na tregericama...valjda da olakšaju proceduru:)

leon je napisao/la:Ja imam i jedne i druge - ok, pišanje je malo zajebanije sa tregerima, ali generalno je rastazljiv materijal i možeš ih nategnut ak je jako frka... ako nije frka onda skineš majicu, pa tregere... znaš već kak ide...
Kaj se tiče ovih bez tregera - prije sam imao neke stare castelli (još uvijek ih imam) koje su bile relativno plitke i te su znale klizit... Prije dva mjeseca sam u intersportu kupio briko tajice bez tregera i ona gore oko pojasa imaju mali silikonski ušivak (traku) koja sprečava klizanje (isto imaju i na nogavicama) i mogu ti reći da sam izuzetno zadovoljan - nema klizanja.

godinama sam koristio obične Briko i da, zadovoljan sam s njima...i zbog razloga kojeg si naveo i zbog kvalitete spužve unutra. samo su već toliko stare da se na šavovima počinju raspadati...
Bro

Reputation point: 6

PostPostao/la lazylewis dana 17. 06. 2012. (01:37)

tregeri svakako. vozio sam prvo bez tregera i nikad više :)
po ljeti je dovoljno vruće da ne sjetiš razliku zbog tregera. svakako je prednost to što ti bicke ne spadaju pa na spustevima kad se bacaš iza sica ne zapinju za sic i jednostavno se sigurnije osjećaš.
osim toga bolje mi drži "veseljka" tako da mi nikada ne smeta na vožnjama :)
ima nekih modela bicki s tregerima kojima ni ne osjetiš tregere, npr. cervelo dresovi(kod aleša, ne sjećam se proizvođača), jer su tako dizajnirane da ti ne prelaze preko bradavica, a donji dio ide dost duboko ispod pupka(skoro do pubične zone :) )
pišat možeš kroz nategnutu nogavicu ili se skvrčiti pa ga vadit normalno ko iz gaća
lazylewis

Reputation point: 0

PostPostao/la Dobryla dana 17. 06. 2012. (10:14)

Do nedavno sam vozio bez tregera. Na dužim vožnjama to treba popravljat svaki čas, natezati gore, pa ne namjestiš dobro, pa veseljko stoji krivo... Tregerice su mi sve te probleme riješile u jednom potezu.Sve stoji na mjestu, nema padanja,a paše mi dodatno što imam sloj materijala koji odvodi znoj sa bubrega tako da kad stanem negdje, vjetar ne hladi bubrege direktno. Imam XLC tregerice, malo se sagnem, nategnem materijal i pišanje obavljam bez ikakvih problema.
Dobryla

Reputation point: 19

Natrag na Bicikli, dijelovi i oprema

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: autobus, leonmakaj i 2 gostiju.