Zaštita bicikla od krađe?

Razglabanja o gorenavedenim predmetima

Re: Zaštita bicikla od krađe?

PostPostao/la Molecule dana 14. 08. 2012. (09:39)

Ne bih išao biciklom.
Sent from my Focus while crashing
Molecule

Reputation point: 6

PostPostao/la Stepback dana 14. 08. 2012. (09:53)

Ok hvala, zaboravio sam napisati da to nije opcija. Recimo često mi se to dešava kad idem sa ženom i malom na biciklu po parkovima, i onda imam recimo stup od rasvjete blizu ili ili zbog sjedalice ne mogu dobro zaključati bajk na ogradu i slično pa moram ići dalje da bi našao nešto odgovarajuće. Slično priči sa roštiljom. Nesto široko blizu ili nesto savršeno dalje za zavezati bajk.... tnx
Stepback

Reputation point: 0

PostPostao/la chorawac dana 14. 08. 2012. (10:59)

Najsretniji sam dok imam bajk na oku.
Bolje da ga vidiš u svakom trenutku nego da ne vidiš uopće.
Čak da ga zavežeš i na plaži, tj. da nije lockan za nikaj, a opet da ti je bliže je ok.

Moje mišljenje, i ja bih tako napravio.
>>>>>Jamis Trail X2<<<<<

"Respect your efforts, respect yourself.
Self-respect leads to self-discipline.
When you have both firmly under your belt, that's real power."
Clint Eastwood
chorawac

Reputation point: 1

PostPostao/la prileee dana 14. 08. 2012. (17:09)

Da, odes se kupat a bajk dovedes skroz do ruba obale i natrpas stvarima, samo da ti je na oku.
The end of the road is just the beginning.
prileee

Reputation point: 3

PostPostao/la Enigma dana 14. 08. 2012. (20:59)

Ovisi koliko 'nije na oku'. Mislim, đabe mi da ga gledam ako sam u vodi i treba mi tri godine da stignem do obale :lol:

No, možda da baciš oko uzeti neki alarm, jer ono, let's face it, sumnjam da ako se kupaš s kćeri imaš oko na bajku, a ne na njoj - pa da ako ti netko stepe bajk, čuješ i letiš (s malom pod rukom :lol:)

Dakle, ne kao nikakva zamjena, nego ono, da ti brže svrne pozornost i možda uplaši osobu koja nešto prtlja tamo.

Sajlu u verziji 'ulockom sam zaključao kotač' ja gledam kao 'ulockom sam zaključao kotač i bajk naslonio na zid', pa ti vidi :/

Možda dati pare za neki zbilja debeli lanac, za te situacije 'debelo drvo blizu mene + alarm, vs dobra pozicija za vezanje ali dalje od mene', ipak je to teže rezati nego sajle? I nositi ga kad ono, ideš planski, tipa to s Jarunom?

Jer ono, ako mi ruka nije na bajku i pričam s nekim, pa taj netko ima moju pozornost - razgovaram s osobom i ne želim ju ignorirati, bajk ju ipak dobije kroz neke intervale - zato je buka korisna, da mi svrne pozornost na nešto.

Čisto jedan tok misli. S naglaskom imati na umu da sajla = naslonio si ga na zid.
When life gets harder you must have just leveled up.
~ Kona FMD'10 ~
kompilacija o zaštiti bicikla - sve na jednom mjestu
Zašto malo paranoje ne škodi... lolsnaps.com/news/36193/0/
Enigma

Reputation point: 5

PostPostao/la dhp dana 14. 08. 2012. (21:25)

E al ne radi se o biciklu od 25000 kn koji bi eventualno mogao biti poticaj lopovu da reže sajlu i onda bajk okovan U-lockom i još jednom sajlom nosi okolo po Jarunu.

Meni se opcija U-lock, drvo+stara sajla za prednji kotač i lokacija gdje je bicikl na oku čini i više nego ok. Jednostavnije je tako, ja bih bila užasno paranoična i svako malo išla provjeravati kad bi mi bicikl bio izvan vidokruga, pa makar bio zaključan i s "boljom" zaštitom. Tako je bicikl sasvim siguran, a Stepback može u miru uživati s obitelji :)
dhp

Reputation point: 12

PostPostao/la filip00 dana 14. 08. 2012. (21:30)

Ono što sam ja vidio da je moguće je da nađeš najbliže drvo, digneš bicikl i objesiš ga na granu za sic, zavežeš u-lockom kotač zadnji, a sajlom možeš bicikl oko te grane gore. Ako je imalo čvršća sajla, neće bit lagano precvikat ju ako je na visini od 2m zakačena. Da, što je tebi teže zavezat bicikl, teže ga je i ukrast :mrgreen:
CAAD8 za cestu
Mahuna 29er za lošu cestu i van ceste
U Zagrebu nemamo za biciklističke staze, ali zato imamo fontane....
filip00

Reputation point: 26

PostPostao/la dhp dana 14. 08. 2012. (21:34)

A da sad! Nemoj zaboravit da su takve outlandish egzibicije super za privlačenje pozornosti, uglavnom negativne. Ne moraš ostat bez bicikla, dovoljno je da te neka obijesna budala vidi kako kačiš bicikl po granama pa ti dođe izbušiti gume zato jer eto može mu se i tako ti usere dan :mrgreen:
dhp

PostPostao/la Stepback dana 14. 08. 2012. (21:55)

Hvala na odgovorima. Ok, znači po vama bolje da je na oku koliko toliko makar nije bullet proof.. Da to ima više smisla...
Ideja za drvo i granu, to mi je maaalo preekstremno i ono, ono ne bi htio baš da me pola Jaruna gleda koji je K ovome.
Nego, da li je to legalno kad smo već kod toga? Mislim da vani dosta zemalja ima zakon koji brani da se bicikli vežu za drveće, možda je i Hrvatska to isto pokupila. Brijem da mi nitko neće ništa ako ga zavežem za drvo bez ekstremnih scena ali ne bi htio da mi dolazi tamo neki rejnđer i soli pamet jer mi bicikl visi sa drveta :))
Stepback

PostPostao/la dhp dana 14. 08. 2012. (22:00)

Ma bit će sve u redu što se zakona tiče, nek bicikl samo bude normalno zavezan za drvo :)
I nek je na oku, za duševni mir :D
dhp

PostPostao/la Banx dana 16. 08. 2012. (19:11)

Razmisljao sam izgravirat nesto na bicikli.
Sad, hoce li boja pucat mozda?
Banx

PostPostao/la luka78 dana 19. 08. 2012. (21:21)

Pozdrav svima...

Evo trebam kupiti ovu Abus U-bravu na netu, nova je, pa ne znam da li je ok. Cijena je oko 60 Kn. Ne znam o kojoj varijanti ABUSa se radi, ne mogu naci nigdje na netu?

Dimenzije otvora su 200 x 110 i debljina je 13 mm.

Hvala

slika

slika
luka78

PostPostao/la filip00 dana 19. 08. 2012. (23:53)

Možda sam to samo ja, ali ne bih kupovao lokot od 60kn.
CAAD8 za cestu
filip00

PostPostao/la Feeler dana 20. 08. 2012. (00:14)

Abusova security skala je od 1 - 15, a kod ovog je označeno 8 kao Premium. Inače, vidio sam sličan u Keindlu, level 7, a košta 360 kuna. Neobično...

Niti meni ne ulijeva povjerenje, ali je opet bolji od sajle, barem u psihološkom smislu... Možda, ipak, da kupuješ provjereno.
slika

Ne vjerujem u poduhvate za koje su potrebni nova odjeća, izbrijano lice i širok osmijeh.
Feeler

Reputation point: 36

PostPostao/la luka78 dana 20. 08. 2012. (06:06)

Feeler je napisao/la:Abusova security skala je od 1 - 15, a kod ovog je označeno 8 kao Premium. Inače, vidio sam sličan u Keindlu, level 7, a košta 360 kuna. Neobično...

Niti meni ne ulijeva povjerenje, ali je opet bolji od sajle, barem u psihološkom smislu... Možda, ipak, da kupuješ provjereno.

Ma to jedan lik prodaje kod nas u BiH na sjatu pik.ba, nije to u fazonu prodavnice. Tako da je cijena izuzetno povoljna.
A inace, biceve kradu najvise neki jadni dripci. E zato mislim da ih ovakva brava, plus sajla, recimo na prvom tocku i ovakav alarm: http://www.njuskalo.hr/bicikl-oprema-os ... as-3614045 mogu odvratiti od nakane. Cisto jer bi im trebalo puno vremena.

Samo, znate li o kojme ABUSu se radi, ne vidim koji je model?

Hvala

Hvala

A sta mislite, da li da uzmem ovaj alarm sto sam postavio u postu ranije, ili ovaj malo veci, ali sa daljincem?
Ovaj: http://www.ebay.com/itm/120dB-Anti-Thef ... 3a75ca9dde

Mada mi je ovaj malo robustan za bic...

Nadam se da imate iskustva sa ovakvim alarmima pa mi mozete preporuciti...
luka78

PostPostao/la Vasko dana 03. 09. 2012. (16:35)

Čitam ovu temu konstantno jer neznam koji lokot bih si najradije kupio, i vidim da ni jedan nije dobar. Još mi je (moram komentirati) najboji stav većine koji opravdavaju kriminal i nazivaju ljude budalama koji svoje bajkove vežu jeftinim lokotima. Ja sam do sad imao uvijek lokote na sajlu (40-70kn) i nikad mi nisu ukrali bajk. Bajk su mi ukrali tako da su ga pratili nekoliko dana i po noći mi provalili u garažu iz koje je ukraden (samo on, 3 druga jeftinija su ostala). Eh sad, kako su mi provalili u garažu tako su mi mogli provaliti i u stan (čisto da odmah demantiram one komentare da mi tako treba jer ne držim bajk u stanu).

I onda se vraćamo na ono koji lokot je najbolji - po meni je najbolji lokot debeli kriminalni dosje u policiji (po mogućnosti sa sumnjama za ubojstvom - nikad dokazanim) jer ove priče da se bajk mora vezati sa devet lokota koji koštaju kao pola bajka i onda još treba bajk imati na oku itd. su mi malo too much. Otkad sam kupio novi bajk još nisam kuipo lokot (cca 2 mjeseca) upravo zato što ne mogu naći optimalno riješenje što dovodi do toga da sad stari bajk puštam uokolo bez lokota (u firmi i po cijelo radno vrijeme - cca 2000 sumnjivih radnika) a novi po par minuta ispred dućana i nema frke.

Poanta cijele priče je da ultimativno dobar lokot NE POSTOJI, jer ukoliko ti netko želi ukrasti bajk ukrasti će ti ga, pa makar te sa još trojicom mlatio dok ga sam ne otključaš. Mislim da ljudi trebaju kupiti korektan U lock za 150-300 kn, koji im se već više sviđa i time zaključavati bicikl. Jer i tako znamo za onu staru: Brave i lokoti služe tome da pošteni ljudi znaju što smiju uzeti i gdje smiju ući, lopovi će uzeti sve - vezano ili nevezano. Tako da nakon svega pročitanog ja kupujem onaj lokot koji sm naveo prije nekoliko stranica Kryptolok 2 ili KRYPTONITE Evolution 7 Mini... nadam se da sam nekome pomogao svojim izborom lokota :)

EDIT: ovaj alarm sa linka sa ebay-a (post prije mene)sam kupio i ne bih ga preporučio... nekako je pre tih i ima odličnu spiku, može ga se ugasiti sa prekidačem koji je na njemu. Pa ukoliko netko tko krade ima više od dvije moždane stanice, alarm će lagano pijukati punih 3-5 sekundi dok ga netko ne ugasi prekidačem.
Vasko

PostPostao/la filip00 dana 03. 09. 2012. (16:50)

Evo 7 je bolji izbor od kryptoloka. Iskreno, ja ne bih išao samo s jednim lockom, za jedan bih eventualno uzeo NY lock, ali ako je u pitanju EVO, išao bih na dva komada. Sretno s izborom.
CAAD8 za cestu
filip00

PostPostao/la crno vino dana 20. 09. 2012. (11:02)

Nemam gdje držat bicikl osim:
- na tavanu (gdje imam vlastitu ostavu i tu je 99.9% siguran), ali nema lifta i neda mi se nosit svaki put bic gore
- u zajedničkoj ostavi u ulazu, dakle, prva zaštita su mi ulazna vrata (pod ključem), druga vrata ostave (pod ključem)
- ne sugerirajte "drži ga u stanu", jer nije opcija :(
- e sada, ostavu koristi svega par ljudi, u istu stane 15ak bicikala od čega su 2 stara bicikla moja

- moje pitanje jest je li dovoljna zaštita - vezati U-Lockom bicikl za svoj bicikl koji ne koristim, tipa ramu i zadnji kotač za ramu? Razmišljam si - koja je šansa da netko uđe u ulaz (pod ključem), pa onda odmah u prizemlju vrata do ulaza (pod ključem), gdje je ostava uđe i tu i pokuša ukrasti bicikl koji je U-lockom vezan za drugi bicikl i još sajlom zaštićen sic i prednji kotač?

Znači tavan ili ostava - pitanje je sad?
crno vino

PrethodnaSljedeća

Natrag na Bicikli, dijelovi i oprema

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], IgorS i 3 gostiju.