Filip - Zakaj nebi bilo ravnomjerno? Kad se dođe do metala samo izjednačavaš,možeš koristit šmirgl razne gradacije. Prvi put sam probao šmirglat ramu i nakon 10-ak minuta laganog posla otišo guglat "desol". Nije mi se dalo radit s nekom tamo kiselinom pa sam odlučio ručno pobijedit ramu

Cijela mudrost je u tome da šmirgl obuhvatiš šakom,onda obuhvatiš cijev i ključna stvar- stisnut što jače i radit pokrete po cijevi ko da drkaš ironmanu al mora bit što brže kako bi trenjem stvarao što veću vrućinu. Boja gotovo da sama silazi dole. Al da, bed je kaj za 2cm na teško dostupnom mjestu potrošiš više vremena neg za cijev od 2 metra i na takvim mjestima možda nepotrebno trošiš dio rame koji je već ošmirglan jer moraš radit nasilno pa nisi tak precizan.
Bio mi je gušt solo si ošmirglat ramu pa onda nanosit boju sprejem i uživat u prizoru al kaj je je oznojiš se pošteno pa ak netko to poslovno radi za 50-100kn, odlično!
Obavezno se treba staviti zaštitna maska za dišne puteve,radio sam i sa sunčanim naočalama da zaštitim oči,kad bi ih malo skinuo da predahnem cijela faca bila ko od čađe.I neke radne rukavice,one tanke kirurške se brzo potrgaju. Preheben je osjećaj ošmirglat ramu do srebra,izgladit ju i onda prelazit prstima po glatkoći ali tokom rada sam dosta i psovao po dvorištu. Happy Color,Mega i slične sprejeve najbolje bacit čim dođeš do zadnje trećine jer kolko god treseš špricat će kapljice.To se može tolerirat za prve slojeve kaj ih možeš izgladit blagim šmirglom al za zadnji nikako. Primer i bezbojni nisam nanosio jer sam mislio škrtart i trebalo mi je neš manje od litre žutog spreja da finiš postane sjajan kao iz dućana. Nemam pojma jel to kaj pomaže al poslije sušenja sam fenom puho po rami da se boja bolje uhvati/stvrdne. Treba radit dok nema vjetra,prvo smočit pod pa na to novine i onda na tome farbat. Najveća je šteta kaj nema nekog prozirnog laka koji će stvarno pružat neku zaštitu tako da onda gledaš kak ti se lijepa boja malo po malo grebe,ali bome u komadićima nije otpadala. Jako me zanima kako bi se držala ona nitro boja jer kistom se može farbati i lijepo ujednačeno,možda je to puno teže zagrebat nego akril u spreju.
Uglavnom plastificiranje je dugoročno puno pametnije pogotovo za tak male pare jer dok kupiš puno šmirgla+boje+ak nemaš rukavice i masku=dođe na isto samo nekvalitetnije.
Postoji li uopće prozirna plastifikacija?