GEE I RACHEL ATHERTON POBJEDNICI PRVE UTRKE MAXXIS KUPA 2008

April 1, 2008 Comments Off

maxxis.jpgBrat i sestra Atherton pobjednici su prve utrke Maxxis Cup International 2008, održane prošlog vikenda (30. ožujka o.g.) u Gouveiai u Portugalu. Prisjetimo se, ne tako davne 2003. godine i Zagreb je bio domaćin jedne utrke Maxxis Cupa.

Prošlog vikenda oko 430 sudionika natjecalo se na prvoj utrci ovogodišnjeg izdanja Maxxis kupa. Među njima se moglo vidjeti i neke od najboljih vozača iz cijelog svijeta poput blizanaca Atherton (Gee, Dan i Rachel), Marca Beaumonta (Bike Radar), Brendan Fairclougha (Monster Energy), Cedrica Gracie (F.C.O.), Mickaela Pascala (MSC Bikes), španjolaca Ivana Oulega i Pascuala Canalsa (Massi), Bernata Guardie (MSC Bikes)…

Tijekom subotnjeg treninga vrijeme je bilo sunčano i toplo, no u nedjelju je utrka započela s kišom praćenom snažnim vjetrom. Tijekom prvih deset minuta druge vožnje utrka je morala biti prekinuta zbog tuče (grada). No unatoč takvim uvjetima, vozači su odlično obavili posao na 3 kilometra dugoj stazi, a skokovima na završnom skoku iznenadili sve nazočne.

Samo 150 vozača je prošlo u finale, a Athertoni (Animal Commençal) su zauzeli prvo i drugo mjesto na podiju, dok je Francuz Cedric Gracia (F.C.O.) završio treći. Bernat Guardia (MSC Bikes) je bio najbolji Španjolac s osvojenim četvrtim mjestom.

U konkurenciji djevojaka najbolje su bile Britanke i to, pogađate već, Rachel Atherton prva, Helen Gaskell (Team Halfords Bikehut) druga i Katy Curd treća.

Slijedeća utrka Maxxis kupa vozi se 15. lipnja u Vigu u Španjolskoj.

Na kraju svega, nameće se pitanje, čime se hrane ti Athertoni? Ili je stvar u genima?

Komentari su zaključani.