Blic: Foss zračnica

February 23, 2012 Comments Off
Blic: Foss zračnica

Obzirom na sve prihvatljivije cijene tubeless obruča i guma sve se manje govori o zračnicama kao o dijelu bicikla na kojem se i dalje radi i kojeg se razvija. Na zračnicu se obično ljutimo, pokrpamo je, a u najgorem slučaju i potpuno zamijenimo. Nasreću, naši azijski prijatelji drže se one – uvijek ima mjesta za napredak. Tako već neko vrijeme na tržištu postoji Environmentally Friendly Tube, tajvanskog proizvođača Foss.
Ako pogledate fotke, možete zaključiti da je zračnica drugačija, jer je gotovo transparentna. Naravno, s obzirom na to da će završiti u vanjskoj gumi na obruču, izgled je u tom slučaju manje bitan. No, ono što je bitno je zašto zračnica tako izgleda. Za razliku od zračnica na koje smo navikli i koje su u velikoj većini proizvedene od butilne gume, Foss zračnica proizvedena je od termoplastičnog elastomera (TPE). To je ujedno i razlog zašto proizvođač zračnicu naziva Environmentally Friendly. Termoplastični polimeri lako se prerađuju i recikliraju. Zato su sve popularniji u sportskoj industriji.
Drugi selling point koji Foss ističe smanjena je težina u odnosu na standardnu butilnu zračnicu. Foss zračnica je oko 30% lakša od standardne. No, najvažniji feature ove zračnice sigurno je nemogućnost bušenja. Do određene mjere, naravno.
Ova teorija praktički znači sljedeće: materijal zračnice dovoljno dobro dihta oko stranog tijela (u našem slučaju – čavla) da spriječi trenutno pražnjenje. Nakon vađenja čavla, rupa se zatvara, a pritisak zadržava. Naravno, sve ovisi o veličini čavla. Nakon vađenja čavla promjera 1 mm zračnica je zadržala zrak, no nakon vađenja čavla od 4 mm zračnica je ispustila zrak unutar 30-ak sekundi. Ipak, proizvođač preporuča da se takva oštećenja otklone Foss samoljepljivim zakrpama. Praktično, no je li i nužno? Ne! Naime, postoji trik kojim oštećenja možete sami popraviti. Sve što trebate jest upaljač. Na Youtube-u ima preko nekoliko videa koji prikazuju postupak pa, ako iz fotki ispod postupak ne bude jasan, znate gdje tražiti. Dovoljno je da oštećenje pažljivo zagrijete te prstima pritisnete, pritom pazeći da se ne opečete.
No, s obzirom da se radi o zračnici, cijena je prilično visoka. Za 100 kuna, kolika zračnica stoji na DX-u možete kupiti gotovo četiri obične zračnice. S druge strane, taj će vam iznos pokriti troškove izrade Ghetto Tubeless-a, uključujući i tekući latex. Svejedno, treba spomenuti da u kompletu dolazi i obostrano ljepljiva traka za obruč koja sprečava klizanje zračnice u gumi.

Komentari su zaključani.