Mala škola Motion Controla

April 11, 2010 Comments Off
Mala škola Motion Controla

Napisao: Sven Vučić

S obzirom da sam zadnjih nekoliko tjedana proučavao suspenzije i dampinge, a znam da korisnika RockShox-ovih vilica ima puno, probat ću objasniti kako radi Motion Control koji imaju Tora 318, Recon Race/351, Reba, Revelation, Pike i ostale vilice sa Motion Control dampingom.

Vilica ima damping da bi upila energiju koja opruga ima u sebi kad se stisče i rasteže. Da nema dampinga (hrv.: prigušenje), vaši shockovi i vilice bi neko vrijeme nakon kompresije išle gore dole, bobale bi.
Sam damping sustav se sastoji od kompresijskog i rebound dijela. Kompresija je kad se vilica stisne (komprimira), a rebound vraća vilicu u početni hod. Kompresija i rebound bi trebali u najboljem slučaju imati postavke za low speed i high speed. I to se ne odnosi na brzinu bicikla, već kojom brzinom se tlači ulje, tj. kojom brzinom vodilica na vilicama putuje, jer ona je ta koja gura ulje kroz kompresijski dio dampinga i dopušta da se vilica preko rebound djela vrati u početni položaj. Opet napominjem, samo high end vilice imaju low i high speed mogućnosti dampinga.

Primjer – Dartov Turnkey damping. Ima samo low speed komponentu. Rupa kroz koju putuje ulje. Kad vodilica zbog nekog razloga treba progurati puno ulja, a s obzirom da je ulje nestlačivo, kroz tu malu rupu ne može proći dovoljno ulja, što znači da vilica ne upija prepreke i ostaje vam rigid u tom trenutku.

Low speed damping se smatra rješenjem za brake dive (kad propadne vilica dok kočite) i pedal bob (kad stanete na pedale i pedalirate iz sve snage, a vilica upija vašu energiju umjesto da to ide u tjeranje bicikla naprijed). Najčešće kad sredite brake dive i pedal bob sa kompresijom, onda izgubite onu osjetljivost vilice na manje prepreke. Rješenje bi bilo nešto slično Specialized Brain-u ili Fox-ovom starom Terralogicu koji rade na principu inercije.

High speed damping je zadužen upravo za dodatni protok ulja u trenutku kada low speed damping to više ne može činiti, upravo da se ne događa to da vilica prestane upijati neravnine. Postoji nekolicina rješenja, a najčešća su u obliku shimova. Okrugli tanki limovi koji prekrivaju dodatne rupe na ventilu. Ti limovi se pri određenom pritisku koji nastaje zbog ulja, savijaju i propuštaju ulje kroz otvore.

Slika 1. Shimovi

Vidite dolje desno ventil sa otvorima i gore nekoliko tih shim-ova koji onda zatvore te otvore. Shimovi dopuštaju da si svatko prema svojem stilu vožnje i težini napravi onaj pravi setup. Hoće li to biti 3 lima široka toliko i toliko i te i te debljine ili će to biti piramidalno postavljene pločice različitog promjera, a iste debljine, to se određuje prema svojim preferencama. Ima i proračunski model, no sumnjam da to nekoga zanima.

Važno je napomenuti da i kompresija i rebound mogu imati low i high speed dio, no Motion Control ima samo to na kompresiji, dok je rebound ostavljen tipičan sa rupom kroz koju prolazi ulje pri izduživanu vilice. BlackBox Motion Control i Mission Control imaju shimove na reboundu, uz podesivu rupu. Znači imaju i low i high speed komponentu.

Motion Control (MC)
Ono što je super kod Motion Controla jest da ono ima high speed kompresiju, bez shimova. I to kod floodgate-a koji nije fixan (Reba, Revelation etc.) on je podesiv.

Na primjeru dampera od Tore 318 i Argyle-a, pokazat ću osnove MC-a.

Slika 2. Tora i Argyle MC cartridge – Tora fiksiran, Argyle podesiv

Kao što vidite, slični su jako, osim gore vrha koji pokazuje da Argyle-ov ima podesiv floodgate (ima vijak za okretanje). Tori je maknut plavi kompresijski knob, dok se kod Argyle-a ne treba skidati kod vađenja MC-a.
Na oko ista, a opet, različiti. Recon, Reba, Revelation i Pike imaju crveni ovaj dio, što je kod Tore sivo. Ali je to isti materijal, neka plastika/guma (polimer uglavnom). Taj crveni (Recon, Reba, Revelation…) odnosno sivi (Tora, Argyle) polimerni materijal što izgleda kao švicarski sir, jest materijal koji se može stisnuti pod velikim pritiskom, što znači da je plastična opruga (sa konstantom od nekih 2500lbs/in.; velika konstanta). Unutra je šuplji i tu ulazi ulje u taj prostor.
Kroz sredinu prolazi okrugla srebrna metalna osovina koja na dnu ima prorez (određene dubine, nekih 15-20mm). Okrećući plavi knob, okrećete metalnu cijev oko osi i s obzirom da je nožasti dio ide kroz prorez, on okreće i taj nožić, tj. metalni nastavak noža s druge strane ventila otvara ili zatvara jednu rupu (od njih 2 ili 3) što na kraju rezultira lockout-om.

Slika 3. MC metal rod

Kroz taj prorez prolazi “nožasti dio” (nožasti jer ulazi u taj prorez) zatvarača ventila. Ventil sa rupama (3 komada mislim; jedan je za low speed kompresiju, druga dva za high speed kompresiju) je na dnu, a rupe prekriva taj zatvarač ventila.

Slika 4. Nožasti zatvarač ventila

Plavi knob na vrhu desne noge vilice, pomiče srebrnu osovinu koja okreće preko nožastog dijela zatvarača (koji ulazi u prorez metalne osovine), metalni dio koji otvara i zatvara jednu od 2/3 rupe (nisam ziher koliko ih ima, 2 ili 3 sveukupno), dok su ostale zatvorene u svim pozicijama knoba. Ta jedna rupa koja se regulira knobom plavim je low speed kompresija, te kad je zatvorena je lockout.

Slika 5. Nožasti zatvarač ventila stisnut

Kada nožasti ventil stisnete (ima oprugicu koja ga vraća nakon što prestanete stiskati), on otvori preostale rupe na ventilu i puno više ulja može proći kroz ventil. I to je high speed damping, tj. high speed ventil.

Što u radu vilice stiska taj nožasti ventil? On ulazi u prorez metalne osovine u sredini, ali ne dodiruje vrhom, ima nekih 3-4mm prostora. Rekli smo da se crveni/sivi “švicarski sir” ponaša kao jako tvrda opruga i da se može stisnuti. Kada se ona dovoljno stisne (a rekli smo da je razmak nožastog zatvarača od vrha proreza 4-5mm), nožasti dio dotakne vrh proreza metalne osovine i što se više stišće, to se više otvaraju dodatne rupe na ventilu na dnu. Znači, ulje pod pritiskom zbog velikog skoka ili naleta na prepreke pri velikim brzinama (važno je samo da se vodlica jako brzo pomiče), crvena/siva opruga se komprimira, zatvarač dotiče metalnu osovinu u sredini i otvaraju se dodatni ventili. Kako ulje brže prolazi radi više otvora, tako vilica upija bolje neravnine, smanjuje se tlak unutra, “sir” se rasteže zbog nižeg tlaka/sile te zatvarač se odvaja od metalne osovine i zatvaraju se dodatne rupe, a kako je tlak manji tako opet može low speed kompresija dopuštati da dovoljno ulja prođe, sve dok se opet ne stvori uvjet da je visoki tlak.

Podesivi floodgate je upravo mogućnost da se srebrna metalna osovina više približi zatvaraču ventila, tako da je potrebna manja sila koja će stisnuti crvenu/sivu oprugu tj, bit će potreban manji put kompresije te crvene/sive polimerne opruge, što automatski i znači da će zatvarač brže dotaknuti metalni dio i otvoriti dodatne otvore na ventilu.
Kada idete u plus, metalna šipka u sredini se udaljava od zatvarača na tipa 8mm i potreban je veći tlak/sila u cartridge-u da se opruga stisne na dulji put, da zatvarač dotakne metalnu osovinu i otvori opet, dodatne otvore.

Zato sam i pisao da kad je vilica pod lockout-om, onda low speed ne propušta ništa jer su zatvoreni svi otvori, a kada se vilica dovoljno stisne, otvore se svi otvori otvore i vilica upije udarac. Kada nije pod lockout-om, onda služi kao prijelaz između low speed i high speed kompresije. Ovisno o težini i vožnji, ono će biti prije ili kasnije (veća ili manja sila). Pogoditi najbolji prijelaz je sve stvar pokušaja i pogreške.

Nema shimova, a opet podesiv – zato je i MC odličan, sve se može on the fly podešavati. Na vilicama gdje možete podešavati high speed kompresiju (Lyrik ?), tamo imate mislim oprugu iznad shim-a. Tu oprugu stišćete ili opuštate, što rezultira da se shim lakše ili teže miče sa otvora na ventilu. Ili takav neki sustav, nisam baš previše to istraživao.

Dok sam već tu, da objasnim i što miče ulje. Ne, to nije rebound ventil, već kako vodilica ulazi u zatvoreni cartridge, tako zauzima sve veći volumen i ulje se miče (kao i kada imate napunjenu kadu vodom, vi sjednete unutra, voda se digne; potopite se cijeli, voda se još digne, uđe vam cura i voda se prelije iz kade). Razlika promjera vodilice i unutrašnjosti stanchiona govori nam za koliki hod vilice(ulaz vodilice) će se ulje pomaknuti u zrak. Tako da 50mm hoda vilice ne znači i da se ulje miče za 50mm, već je to otprilike 1/4 hoda, znači nekih 12.5mm ulje se povisi. Zato je važno da pogodite točnu količinu ulja koja ide u noge i upravo zbog toga se vilica miče maksimalnih 15-20mm pod lockoutom. Sve ovisi koliko ulja na mL pogodite unutra.  Ako je ulja premalo, nećete imati lockout.

Rebound, kako sam napomenuo, potopljen je u ulju te ima ventil propustan u jednom smjeru (smjeru kompresije vilice). Kada se vilica počne izdužavati nakon kompresije, ventil ne propušta ulje, već postoji druga rupa na vodilici kroz koju se ulje vraća u sustav. Okretanjem rebound knoba na dnu desne noge vilice, vi otvarate tu rupu ili je zatvarate, što rezultira ili brzim vraćanjem vilice u puni hod ili jako sporim vraćanjem.
Rekao sam da Rebound ventil može imati isto shimove za high speed rebound, uz standardni low speed ventil (gore spomenuta sitna rupica). Gdje je dobar high speed rebound ? Kad jurite svojim DH bajkom niz korijenje, kamenje gdje je potrebno da se vilica što brže izduži (ne treba u početni hod, već samo da se izduži) da bi opet mogli naletiti na korjen ili kamen, bez da Vam se vilica skupi u hodu (botomirate je). Isto su shimovi podesivi, za svaku kilažu, a očito je da se prijelaz između high speed rebounda i low speed rebounda ovisi o opruzi koju imate (tvrdoća metalne opruge ili koliko je zračna opruga napumpana jer one vraćaju vilicu u početni hod).

High speed rebound nećete osjetiti dok se vozite po parkiralištu i isprobavate bicikl, a čak će vam se i onda rebound činiti jako spor, tipa prespor za velike brzine preko kamenja ili korijena. No kad odvozite tu dionicu, osjetit ćete da vilica tj. rebound radi brže i da ste proletjeli kroz taj dio bez da Vam se vilica zbotomirala do kraja (što bi se možda dogodilo kad imate samo low speed rebound).

Blackbox Motion Control ima shimmed rebound, Mission Control kod Lyrika,a bome i drugi proizvođači imaju i shimmed high speed kompresiju i rebound (Fox na svakoj suspenziji, Manitou sa svojim TPC(+), Absolute (+)). To je to. Na kraju sam i snimio filmić mobitelom (malo je teži, oko 28MB), valjda će se nešto čuti i bolje shvatiti ako tekst nije bio dovoljno jasan (iako sam snimao prije pisanja, tako da je tekst sigurno točniji).

Izvor slika: MTBR forum

Nastavak diskusije ovdje.

Komentari su zaključani.