Najava: 8. Turopoljska biciklijada 2014.

May 4, 2014 Comments Off
Najava: 8. Turopoljska biciklijada 2014.

Ovogodišnja, osma po redu Turopoljska biciklijada vozit će se u nedjelju, 11. svibnja. Osnovni program već je poznat od ranije, iako se svake godine uvode neke novine.

Biciklijada kreće ispred Muzeja Turopolja u 10 sati. Slijedi vožnja kroz Veliku Goricu, na zaobilaznicu do Rakarja, Kobilića, Bapča, Lazine, Novog Čiča i Jagodnog gdje je na 14. kilometru odmorište. Nakon osvježenja nastavlja se preko Ribnice do Čičke Poljane preko novog mosta na Odri do cilja u „Odranskom ribiču“ (na 22. kilometru), gdje sudionike čeka vođeni zabavno-sportski program do 16 sati, kad je organiziran povratak kraćom rutom preko Kuča do Velike Gorice.

Kolona biciklista vozi uz pratnju policije, medicinske pomoći i, naravno, kombija, ako netko od biciklista izvanredno zatreba prijevoz.

Svi sudionici-biciklisti koji se prijave na vrijeme (do petka, 9. svibnja u podne)  dobit će majicu sa znakom Biciklijade i bon za ručak.

Prijaviti se možete preko internetskih stranica, odnosno na e-mail.

Na odredištu će biti osigurani rekviziti za sportske igre (nogomet, badminton, potezanje užeta), te veći broj stolova s klupama i suncobranima. Birat će se i ove godine Miss i Mister Biciklijade.

Organizator moli da svoj dolazak na start planirate barem 15 minuta ranije radi podjele majica i bonova.

Sukladno vremenskim prilikama, ponesite odgovarajuću zaštitu od sunca i nešto vode za piće, a posebno na to pripazite ako vodite i djecu sa sobom. Ako želite, ponesite i vlastite sportske rekvizite.

Svi sudionici Biciklijade sami snose odgovornost za svoju sigurnost i ponašanje, kako tijekom vožnje, tako i na odredištu. Zato krenite na Biciklijadu s ispravnim biciklima i zajednički se potrudimo da Biciklijada protekne u veselom ozračju.

(foto: VGdanas)

Komentari su zaključani.