Najava: DH Psunj (Pakrac), 15.-17.6.2012.

June 9, 2012 Comments Off
Najava: DH Psunj (Pakrac), 15.-17.6.2012.

Foto: Matija Turkalj
Downhill sezona  2012. se u Hrvatskoj nastavlja DH UCI Class 1 utrkom u Pakracu na svima već poznatoj stazi AC/DC.

Jedan od najatraktivnijih sportova današnjice pušta korijene na Psunju gdje se treću godinu zaredom održava utrka koja se boduje za svjetske (UCI) bodove.
Prošle godine utrka je bila rangirana UCI Class 2 i bodovala se za hrvatski i slovenski kup te je na njoj nastupilo 160 natjecatelja iz sedam zemalja. Ove je godine utrka još višeg ranga, dospjela je u UCI kategoriju C1.

DH vikend počinje pregledom staze i treninzima u petak 15.6., u subotu se voze kvalifikacije, a finale je u nedjelju u 14 sati. Za one kojima je Omanovac previsoko 15.6. održat će se i noćni pump track show te after party u centru Pakraca s početkom u 20h.

Za gledatelje i izletnike preporučamo da dođu na Omanovac kod planinarskog doma. Tamo se mogu okrijepiti, razgledati boxove, pogledati izložbu restauriranih bicikala, okušati se na slacklineu i upoznati sudionike utrke. Tokom treninga, kvalifikacija i utrka preporučamo hodanje uz stazu, ali radi sigurnosti, izvan traka!
Dowhill staza AC/DC raznolika je, kreće sa samog planinarskog doma, a zatim se strmoglavljuje niz obronke Psunja, no cijelom dužinom pruža izvrsna mjesta za gledanje.

Gledatelji za povratak do starta mogu ići kombijima koje je osigurao organizator.

DH utrke jedinstveno su mjesto na kojem možete upoznati domaće aseve i strane zvijezde. Lokalni vozači Tomislav Tessari i Matija Dašek pokušat će zajedno s domaćim junacima kao što su Marko Šišović, Berislav Topol, Nikola Klačinski, Frano Liović i Dejan Mamuzić pružiti otpor superjakim Slovencima te vozačima koji voze Svjetski kup: Panduru, Rutaru i Vauhu.

AC/DC Downhill staza,dugačka je 1860 m, ima 380 m visinske razlike, a mjestimično i do 50 % nagiba! Cijela je staza za ovu sezonu obnovljena, dodatno otežana, ali pritom i sigurnija nego proteklih godina.Možete li zamisliti kako izgleda jurnjava kroz šumu za samo 3:22 min?

Ova je utrka jedna od četiri za Kup Hrvatske (Buzet, Pakrac, Ivanšćica, Gračišće) i jedna od šest za Kup Slovenije (Trbovlje, Avče, Buzet, Pakrac, Blagovica, Cerkno), a k tome i UCI Class 1 – jedna od 17. utrka u svijetu.

Video najava:

Raspis utrke
Facebook
Video s lanjske DH Psunj UCI Class 2, 2011
Fotografije s lanjske DH Psunj 2011

Information
web: bk-titan.hr

email: info@bk-titan.hr
Facebook: facebook.com/bkTitan
         00385 95/906 2901 Željko
         00385 98/588 090 Santo

Komentari su zaključani.