Najava: Istria Granfondo

August 12, 2014 Comments Off
Najava: Istria Granfondo

Istria Granfondo, veliki jesenski maraton sa startom i ciljem u obalnim istarskim gradovima Umagu i Novigradu, nudi priliku za veseo vikend sporta i rekreacije. 

Granfondo je u novije vrijeme vrlo popularan oblik cestovnog biciklističkog događanja, koji podrazumijeva spontanu vožnju velikog broja sudionika, od natjecatelja u punoj formi do obitelji i ležernih rekreativaca. 

Međunarodni maraton Istria Granfondo održat će se u subotu i nedjelju, 4. i 5. listopada 2014. i ponudit će nekoliko različitih ruta. Subotnja vožnja, sa startom i ciljem u Novigradu, planirana je po mjeri obitelji s djecom, dok nedjeljni program donosi i akrobacije!

Istria Granfondo Family & Gourmet Tour započinje u subotu u 10 sati kraj Sportske dvorane u Novigradu. Rekreativna biciklijada namijenjena obiteljima s djecom starijom od 10 godina, ali i za sve ljubitelje biciklizma, vozi se kroz Novigrad i njegovu okolicu, putem uz more, maslinike i vinograde, u dužini od tridesetak kilometara. 
Uz nezaboravne vidike, ova biciklijada nudi i pregršt okusa jer će na okrijepnim stajalištima tijekom vožnje biti organizirana gourmet degustacija. Biciklisti će tako imati prigodu kušati gurmanske delicije Sjeverozapadne Istre spremljene na bazi autohtonih istarskih proizvoda. 

Nakon Family & Gourmet & Bike uvoda u Novigradu, cijelo događanje seli u Umag. Maraton će kulminirati u nedjelju repertoarom za odvažnije i tjelesno spremnije, koji će toga dana moći birati hoće li voziti kraćom ili duljom dionicom. Prva od njih, Istria Granfondo Small duga je 84 kilometara, dok se Istria Granfondo Classic proteže na čak 161 kilometara

Zanimljivo je istaknuti da će se veći dio rute Istra Granfondo Classic voziti putevima kojima je 2004. godine prošla 14. etapa čuvene utrke Giro d’Italia. Ona prolazi i središnjim dijelovima istarskog poluotoka, kroz Buzet, Cerovlje i Pazin i vraća se natrag u Sjeverozapadu Istru. Obje počinju i završavaju u atraktivnom turističkom kompleksu Stella Maris, tik uz umaški ATP stadion.

Istria Granfondo je prilika za bike putovanje, ali i za otkrivanje Sjeverozapadne Istre, bisera Mediterana koji se posljednjih godina upisao na rute svjetskih putnika kao izvanredna biciklistička destinacija. 

Za ostale detalje posjetite službenu web stranicu maratona i ne propustite ovaj jedinstveni događaj.

Foto: Colours Of Istria

Komentari su zaključani.