Najava: Pannonian Challenge XIII

August 13, 2012 Comments Off
Najava: Pannonian Challenge XIII

Trinaesti Pannonian Challenge održat će se od 22. – 26. kolovoza 2012. na već poznatom mjestu: Srednjoškolskom igralištu, prostoru dvorišta bivšeg kluba Vege i šumici na lijevoj obali Drave!

Službeno otvorenje + izložba + party jest 22. kolovoza u galeriji Kazamat u 20.00 sati. Ove godine nakon svečanog otvorenja PCXIII predstavljamo izložbe hrvatskih fotografa Tomislava Može i Dine Šertovića i najnoviji Warehouseov skate video.

Pannonian Challenge objedinjuje natjecanja u kategorijama BMX, In-line, Skate i MTB kao i glazbene nastupe mnogih regionalnih i svjetskih imena, izložbe fotografija te mnoge druge sadržaje. Osim s proširenih tribina sportski se događaji mogu pratiti i na LED monitoru iz Chill out zone, tj. šatora Osječke pivovare ispunjenim prostorima za hranu, piće, sjedenje i zabavu.

Potvrđeno je sudjelovanje svjetski poznatih vozača kao što su Daniel Dhers, Michael Prokop, Michael Beran, Senad Grošić i Drew Bezanson. Prošle godine su nas glazbenim dijelom oduševili Gentleman, The Toasters, A Wilhelm Scream itd., ove godine očekujemo još bolju atmosferu uz Kandžiju i Gole Žene, KAL, SKA Pecs, Srećnu mladinu, S.A.R.S., General Wooa, Edu Maajku i mnoge druge izvođače.

Također će se po drugi put održati Pannonian Jam, mješavina Graffiti i Streetart kulture, uz sponzorstvo Warehousea. Očekuje nas dvodnevno crtanje, 22. kolovoza u prostoru Kazamata, u sklopu izložbe, te 25. kolovoza na srednjoškolskom igralištu. Dobru zabavu će prirediti gosti iz Zagreba (Lonac, Oko), Rijeke (Pekmez Med, Ninja Tiger, Tifani Rubi), čak i Italije (Squon, Gafuck), te naravno naše domaće snage Oh-uh, Smao Mao, Nina, Rebus, Quik 16 i Auks, koji je ujedno i organizator.

U sklopu Pannonian Challengea, 24. kolovoza, održat će se po prvi put natjecanje u B-Boyingu (Break Danceu). Natjecanje je osmišljeno kao odmjeravanje znanja, plesnih vještina i pokreta dvaju protivnika. Birat će se Great 8, brejkeri koji po svom prijašnjem iskustvu, znanju i rezultatima automatski zaslužuju prolazu finalne battlove, dok ostali idu u kvalifikacijske battlove, dok se ne dobije osmero koji će odmjeriti snage s Great 8. Battlovi će se nastaviti sve dok se ne dobije pobjednik koji osvaja 200 eura. Sve će se to odvijati uz suđenje Burse (Recognize Crew/Balkan Mafia/TBB) iz Beograda, Don Kikija (Mother Fuckerz Crew, KLC Breakerz) iz Karlovca i Žape (CTD, Funkee sapiens, Balkan Mafia) iz Osijeka. Domaćin će biti Trevor 3000, a za glazbu će se pobrinuti DJ Oliver.

23. kolovoza, u ponoć nakon Inlinea i koncerta ABOP u K Topu će nas zabavljati Eddy Ramich. 11 godina vodio je klubsku večer i festival Kontrapunkt u Aquarisu ( Zagreb ) gdje je ugostio imena poput Gilles Peterson, 4Hero, Carl Craig, IG Culture,Theo Parrish, Martyn i mnoge druge. Njegov show na Radiju 101 jedan je od nekoliko u Europi koji prezentira underground soul, hiphop, jazz,bass music, dubstep and house au dnevnom terminu na glavoj radio postaji. Svojom svježinom i raznolikošću se proslavio u mnogim hrvatskim, ali i europskim gradovima, što garantira dobar provod.

Potporu Pannonian Challengeu su izrazili Grad Osijek, Red Bull, Osječka pivovara, Nokia, Lega-Lega, Warehouse i po prvi puta mobilni operater VIP, a glavni medijski pokrovitelji su MTV, Osijek 031 i Osječka televizija.

Više o atmosferi na PC prošle godine i o Pannonianu općenito možete saznati u video prilogu s Danielom Dhersom ovdje.

Raspored sportskih događanja

• Srijeda, 22.8. – otvaranje Skate parka za sve natjecatelje
• Četvrtak, 23.8. – Skate park In-line All Day
• Petak, 24.8. – Skate park Skate All Day
• Subota, 25.8. – Skate park BMX All Day
• Nedjelja, 26.8. – Šumica Dirt Day

Raspored glazbenih događanja

• Srijeda, 22.8. – Opening party
• Četvrtak, 23.8., Srednjika – Srednjika party
• Petak, 24.8., ex club Vega – Reggae Dub Hip Hop Day
• Subota, 25.8., ex club Vega – Punk + SKA Day
• Nedjelja, 26.8., šumica – Shoomitza party

Izvođači

Četvrtak – ABOP, Eddy Ramich
Petak – SARS, Les, Kandžija i Gole žene, General Woo, Edo Maajka, FISTO
Subota – InRuf, Srećna mladina, SKA Pecs, KAL, Sentence

Kontakt informacije

Email: info@pannonian.org
Facebook fan stranica: Pannonian
Twitter: twitter.com/pannonian
MySpace: myspace.com/pannonian
Kontakt osoba:
Robert Janz +38591 507 6688
Pannonian Press Team
Email:
press@pannonian.org
vlatka@pannonian.org

Komentari su zaključani.