Najava: TransDinara MTB maraton 2014.

March 26, 2014 Comments Off

Kad se Dinara trese – to nije miš. Nije baš da se ta moćna planina trese što joj se već neko vrijeme potiho najavljuje trodnevni tutanj 350 XC “iskusnjara” iz cijele regije, ali za potrebe ove najave zaključimo da se nešto opako trese, a da to nisu samo gaće neodlučnima. TransDinara MTB 2014. maraton, stasao u medijskoj tišini, otvaranjem prijava 1.4. postaje i službeno najveći izazov lovcima na trofej i avanturu na ovim prostorima!
1
Riječima jednog od organizatora, Vedrana Medvešeka iz splitskog BK TIMUN, u jednom dahu: “TransDinara maraton međunarodna je brdsko-biciklistička (XC MTB) trodnevna (etapna) utrka kojoj je cilj okupiti bicikliste profesionalce i rekreativce iz Hrvatske i regije, te ih na siguran način, uz visoku razinu tehničke organizacije i gostoprimstva, provesti vjerojatno najsurovijim područjem Hrvatske. TransDinara maraton najzahtjevnija je etapna MTB utrka u Hrvatskoj, i među najzahtjevnijim u regiji; osim velikih udaljenosti i visinskih razlika koje natjecatelji moraju savladati svaki od tri dana natjecanja, iznimno težak teren, te surova klima koja vlada Dinarom i Kamešnicom predstavljati će izazov svakom individualcu ili timu. Zauzvrat, te planine pružaju iznimnu ljepotu i odmak od civilizacije – nešto čemu svaki brdski biciklist teži – a za osjećaj sigurnosti i gostoljubivosti tu smo mi – organizator, partneri i gradovi domaćini.”
2TransDinara u brojkama: 3 dana (5./6./7. rujna), 4 grada, 2 planine, 2 države, 350 natjecatelja (dvočlani timovi i individualci), gotovo 300 km divljine i više od 6.000 m visinske razlike. E, da… 100.000,00 kn je fond nagrada. U kešu.

Organizatori su dosad objavili trase prvog i drugog dana, evo kako izgledaju:
3Prva etapa na Google Maps

4Druga etapa na Google Maps

Treći dan nešto još kombiniramo, ali bit će laganiji, uvjetno rečeno – objašnjava Vedran. Sve informacije pravovremeno ćemo objavljivati na službenoj stranici događaja koja živjeti počinje živjeti 1.4., kad se otvaraju i prijave, a na Facebook stranici bit će i dosta “neslužbenih” informacija. Inače, strateški partner u ovom projektu nam je Hrvatska gorska služba spašavanja koja je TransDinara maraton usvojila kao pilot-projekt strateškog nacionalnog Tour de CroActive programa sustavnog razvoja aktivnog turizma u službi održivog i uravnoteženog razvoja RH) – što će reći da smo u sigurnim rukama. Partneri su nam i gradovi-domaćini, Trilj, Sinj, Vrlika i Knin, u kojima počinju, odnosno, završavaju etape. Zajedno sa svojim turističkim uredima osigurati će smještaj i pružiti gostoprimstvo natjecateljima i njihovoj pratnji. Osim osnovnog paketa (smještaj, hrana) uključenog u startninu, radimo na pružanju dodatnih usluga koje se uglavnom odnosne na komfor natjecatelja.
5

Događaj počinje hospitality danom već u četvrtak 4.9. u Trilju. Tu ćemo se okupiti, smjestiti, upoznati, kako bi sutradan, 5.9. krenula prva etapa preko planine Kamešnice do Sinja. Svaku večer očekuje nas drugi grad-domaćin, njegova gastro ponuda i zabavni program, servisna zona za bicikle, čuvani parking, sportska masaža itd. Subota je rezervirana za najdužu i najtežu etapu maratonu, preko Dinare prema Vrlici. Maraton službeno završava nedjeljnom etapom od Vrlike Dinarom prema Kninu, a tu je i još jedan dan odmora i druženja u Trilju. Smještaj je u osnovnoj varijanti zajednički (sportska dvorana, kreveti, tuševi…), a u suradnji s agencijama pružati će se mogućnost privatnog smještaja određene kategorije. Svakako pratite web stranicu događaja za dodatne informacije kojih će svakim danom biti sve više i više – naglašava Vedran.

 

Dropbike je službeni medijski promotor događaja, pa ćemo nastaviti izvještavati i donositi novosti.

 

 


Komentari su zaključani.