Polaroid izbacuje cijelu liniju POV kamera

October 2, 2012 Comments Off
Polaroid izbacuje cijelu liniju POV kamera

Tržište action camera se zahuktava i nakon Sony-ja i JVC-ja još jedan veliki igrač posegnuo je za svojim dijelom kolača. Sredinom ovog mjeseca, Polaroid bi trgovinama diljem svijeta (dakle ne i nama) trebao isporučiti cijelu liniju novih POV kamera. Radi se o čak tri modela po vrlo fer cijenama. S obzirom da većina kamera trenutno dostupnih na tržištu nudi podjednake karakteristike, cijena bi mogla biti ključan faktor pri odabiru. Osobito u usporedbi s cijenama trenutno najpopularnijih GoPro i Contour modela.

Najjači model u ponudi nazvan je XS100. Gore sam već spomenuo da su male razlike između kamera danas, al ipak odradimo i to nabrajanje. XS100 ima standardnu mogućnost snimanja u FullHD rezoluciji, a osim nje, tu je i 960p i 720p. Framerate je također standardnih 30 sličica, no u 720p prolazi i 60 fps-a. 170° vidno polje i u 10 metara zarona u vodu bez dodatnog kučišta. Kao i kod većine danas tu je i pokretanje i zaustavljanje snimanja samo jednom tipkom. Spominje se i povećana osjetljivost svijetlo. Nažalost, ne znamo što taj podatak znači i je li kvaliteta slike usporediva s GoPro kamerama u istim uvijetima, ili čak bolja. Za potvrdu toga moramo još pričekati. Spominje se i G-Sensor koji prilagođava položaj objektiva uvijetima i montaži. S obzirom da predstavlja vrh Polaroidove ponude, cijena od 1100kn za XS100 zvuči prlo primamljivo.

Drugi model je XS20 koji nudi maksimalnu rezoluciju snimanja od 720p ili 5MP fotke. XS20 ima prilično drukčiju specifikaciju. Zanemarimo linižu rezoluciu, ova kamera može poslužiti i u malo drugačije svrhe od bikinga. Naime, ima 8 LED-ica koje bi trebale pripomoći u lošim uvijetima osvjetljenja. Detekcijom pokreta može pokrenuti snimanje, a pod vodu može čak dvostruko dublje od XS100. Najavljena cijena, 650kn.

Iako je specifikacijom najslabiji model, XS7 ima ugrađen LCD ekran. Nešto s čime se gornja dva modela ne mogu pohvaliti. Istina, XS7 je jedini koji nije “bullet” dizajna pa je u njega ekran lakše ukomponirati. Maksimalna rezolucija snimanja je također 720p i 30fps, a u VGA rezoluciji i 60fps. Najavljena cijena za XS7 je svega 450kn.
Sve kamere dolaze s nosačima za bicikl i kacigu.

Fotke posuđene s www.gizmag.com

Komentari su zaključani.