Predzadnja utrka iXS European Downhill kupa u Châtelu (Francuska)

September 6, 2012 Comments Off
Predzadnja utrka iXS European Downhill kupa u Châtelu (Francuska)

Ovaj rujan bit će jedan od najužurbanijih mjeseci za europsku downhill elitu. Odmah nakon Svjetskog prvenstva slijedi 6. i time predzadnja utrka iXS Europskog downhill kupa. Odmah nakon toga slijede finala Europskog i Svjetskog kupa.

Châtel, smješten u regiji Portes du Soleil, već pet godina je dio Europskog kupa te jedna od najuhodanijih utrka u tom natjecanju. Iako je ova utrka do sada obično bila završna u sezoni, ove godine nakon nje dolazi još jedna. To ne znači da nije važna, jer nosi važne bodove za ukupni poredak, zbog čega će na njoj nastupiti preko 200 vozača iz više od 20 zemalja, među njima i Mickael Pascal (FRA – CK Racing), Markus Pekoll (AUT – MS Mondraker), Johannes Fischbach (GER – Ghost Factory Racing) i Floriane Pugin (FRA – Scott 11).

Johann Potgieter (RSA – Canfield Factory Racing) trenutno vodi u ukupnom poretku, a za petama su mu Robin Wallner (SWE – Team Åre Bikepark) i Markus Pekoll. U elitnoj ženskoj kategoriji Emmeline Ragot (FRA – MS Mondraker) još uvijek je u vodstvu, no odmah iza nje je trenutna švicarska prvakinja Miriam Ruchti (SUI – SC-Intense). Marcus Hansson (SWE – Hanssonbil.se) osigurao je najviše bodova u U17 kategoriji, no i trenutno drugi Ferdinand Brunold (GER – Mag41.com Racing Team) često je znao privući pozornost ove sezone.

Izgleda da će ovaj puta vrijeme biti naklonjeno, za razliku od prošlogodišnje utrke kada je tijekom finala i zasniježilo. The GoPro Course Check pružit će uvid u stazu, koja ima 1,5 km dužine i ukupno 300 m visinske razlike. Zanimljivo je pitanje koga će Claudio Caluori odabrati kao vozača-komentatora iz svoje ekipe Scott 11. Više informacija i izvješća uživo, uključujući i video-snimku utrke koju proizvodi Red Bull Media House možete pronaći na ixsdownhillcup.com.

Komentari su zaključani.