Prva utrka iXS Europskog downhill kupa u Leogangu

June 22, 2013 Comments Off
Prva utrka iXS Europskog downhill kupa u Leogangu

Sezona je već u punom zamahu te je pred nama prva utrka Europskog downhill kupa 2013. I ove godine na raspored će biti 6 različitih utrka u 6 različitih zemalja, a među domaćinima i vozačima zasigurno će biti velikih imena.

Ovogodišnja prva utrka ponovo će se održati u jednom od najpopularnijih mjesta natjecanja na MTB sceni u Austriji: dobrodošli natrag u Leogang! iXS kup stalno se vraća tamo već od 2006., a od 2010. Leogang je čak uspio zamijeniti Schladming kao domaćina Svjetskog kupa. Prošlogodišnje natjecanje smatra se za jedan od vrhunaca i uzora za ovogodišnju sezonu. I ove godine finalima Svjetskog kupa prethodit će Out of Bounds Festival, uključujući FMB-Gold-Contest 26TRIX i prvu utrku iXS Europskog kupa ovaj vikend.

Na startnoj listi su neka stvarno velika imena, što bilo kakve prognoze čini nemogućima. Među 400 vozača iz 28 zemalja mnogo je favorita, poput trenutne svjetske prvakinje Morgane Charre (FRA – MS Mondraker) u elitnoj ženskoj kategoriji. I Floriane Pugin (FRA – Gstaad-Scott) mogla bi imati velike ambicije nakon osvajanja trećeg mjesta u zadnjoj utrci Svjetskog kupa.

U elitnoj muškoj kategoriji duga lista popularnih vozača proširena je imenima kao što su Loic Bruni (FRA – Lapierre Gravity Republic) te Sam Blenkinsop (NZL – Lapierre Gravity Republic) kojem je podij u Fort Williamu izmakao za samo djelić sekunde. Još jedan vozač koji je željan ponovno pokazati svoje vještine mogao bi biti Brendan Fairclough (GBR – Gstaad-Scott), a tu je i Robin Wallner (SWE – Team W-Racing) koji je dominirao ukupnim poretkom u 2012.g. Međutim, većina lokalnih posjetitelja željno će iščekivati pobjedu Markusa Pekolla (AUT – MS Mondraker), što je sasvim moguće, bar što se tiče njegove trenutne pozicije u svjetskih Top 10.

Out of Bounds Festival 2013. bit će najveći do sada. Vrata će se otvoriti već u četvrtak te se neće zatvarati puna 4 dana ispunjena MTB akcijom. Tu će biti ogromno expo područje, kao i mnogo manjih događanja, kao što su Bunny Hop natjecanje u četvrtak, Pumptrack natjecanje i Minibike utrka u petak, Override Afterparty iu subotu i naposljetku SCOTT Junior Trophy u nedjelju.. Ovaj vikend mogao bi biti stvarno zanimljiv, a zasigurno će imati nešto pružiti posjetiteljima svih dobi.

Sve ostale informacije možete pronaći ixsdownhillcup.com ili na facebook.com/iXS.Downhill.Cup

Komentari su zaključani.