Prva utrka iXS Kupa u Hors kategoriji

January 31, 2012 Comments Off

Velosolutions - EDC Monte Tamaro 2011

Skoro pa tradicionalno, ovogodišnja sezona iXS europskog Kupa u spustu započinje u švicarskoj Riveri na Monte Tamaru. Utrka će biti specifična po tome što će biti prva koja će se voziti u Hors kategoriji.
Utrka u Monte Tamaru već je prošle godine bila dio iXS European Downhill Kupa i može se pohvaliti s učestvovanjem 300 vozača iz 16 zemalja, među kojima su imena poput Brooka MacDonalda (AUS – MS Evil), Lorenza Sudinga (ITA – Pila Black Arrows), Marcusa Pekolla (AUT – MS Evil) i Emilie Siegenthaler (SUI – Scott 11). Osvajanje mjesta na pobjedničkom postolju pokazalo se kao težak zadatak s obzirom da je staza na Monte Tamaru jedna od najdužih u seriji. Ni ove godine nije ništa manje zahtjevna, a jesenas ju je doradio Claudio Caluori te se start sada nalazi na srednjoj stanici. Dužina od 2200 metara i visinska razlika od 640 metara čine stazu istinskim izazovom.

Markus Pekoll - EDC Monte Tamaro 2011

Najveće novosti su da je Kup otvoren samo za licencirane vozače te uvođenje treninga za Top 80 muških i Top 10 ženskih vozača. Uvođenjem Hors kategorije u Monte Tamaru u Elite klasi, organizatori žele privuću više vozača svjetskog glasa. Vozači će osvajati bodove za plasmane do 25-og mjesta, a pobjedniku pripada 90 bodova. Ukupni nagradni fond u ovoj kategoriji je 6915 eura. Sve ostale utrke europskog Kupa bit će klasificirane kao UCI C1 kategorija, gdje će vozači dobivati bodove za plasman do 15-og mjesta. Dodatnih 7000 eura dobivaju ukupni pobjednici na kraju serije.

Cheque Prize Money - EDC Overall Ranking 2012

Organizatori nastavljaju uspješnu medijsku kampanju od ranijih sezona, s reportažama na Servus TV, Red Bullovoj TV postaji. Suradnja s Media Houseom se nastavlja emitiranjem Kupa na www.redbull.com. Svakog petka prije utrka europskog Kupa planirana je GoPro provjera staze s komentarom za koju bi mogli biti angažirani vozači Scott 11 ekipe, pa možemo očekivati nekoliko vožnji iz perspektive britanca Brendana Fairclougha.

Komentari su zaključani.