Prva utrka iXS Kupa u Hors kategoriji

January 31, 2012 Nema komentara »

Velosolutions - EDC Monte Tamaro 2011

Skoro pa tradicionalno, ovogodišnja sezona iXS europskog Kupa u spustu započinje u švicarskoj Riveri na Monte Tamaru. Utrka će biti specifična po tome što će biti prva koja će se voziti u Hors kategoriji.
Utrka u Monte Tamaru već je prošle godine bila dio iXS European Downhill Kupa i može se pohvaliti s učestvovanjem 300 vozača iz 16 zemalja, među kojima su imena poput Brooka MacDonalda (AUS – MS Evil), Lorenza Sudinga (ITA – Pila Black Arrows), Marcusa Pekolla (AUT – MS Evil) i Emilie Siegenthaler (SUI – Scott 11). Osvajanje mjesta na pobjedničkom postolju pokazalo se kao težak zadatak s obzirom da je staza na Monte Tamaru jedna od najdužih u seriji. Ni ove godine nije ništa manje zahtjevna, a jesenas ju je doradio Claudio Caluori te se start sada nalazi na srednjoj stanici. Dužina od 2200 metara i visinska razlika od 640 metara čine stazu istinskim izazovom.

Markus Pekoll - EDC Monte Tamaro 2011

Najveće novosti su da je Kup otvoren samo za licencirane vozače te uvođenje treninga za Top 80 muških i Top 10 ženskih vozača. Uvođenjem Hors kategorije u Monte Tamaru u Elite klasi, organizatori žele privuću više vozača svjetskog glasa. Vozači će osvajati bodove za plasmane do 25-og mjesta, a pobjedniku pripada 90 bodova. Ukupni nagradni fond u ovoj kategoriji je 6915 eura. Sve ostale utrke europskog Kupa bit će klasificirane kao UCI C1 kategorija, gdje će vozači dobivati bodove za plasman do 15-og mjesta. Dodatnih 7000 eura dobivaju ukupni pobjednici na kraju serije.

Cheque Prize Money - EDC Overall Ranking 2012

Organizatori nastavljaju uspješnu medijsku kampanju od ranijih sezona, s reportažama na Servus TV, Red Bullovoj TV postaji. Suradnja s Media Houseom se nastavlja emitiranjem Kupa na www.redbull.com. Svakog petka prije utrka europskog Kupa planirana je GoPro provjera staze s komentarom za koju bi mogli biti angažirani vozači Scott 11 ekipe, pa možemo očekivati nekoliko vožnji iz perspektive britanca Brendana Fairclougha.

Komentari su zaključani.

cheap research papers write my essay write my paper best essay writing service uk