Test: prednje svjetlo NiteFighter BT21

June 6, 2015 Comments Off
Test: prednje svjetlo NiteFighter BT21

Kompaktno prednje svjetlo s vanjskim spremnikom baterije kineskoga proizvođača NiteFighter kvalitetne je izrade, a krasi ga pregršt sitnih detalja koji uporabu čine jednostavnijom. Stiže u koferčiću (moramo mu tepati kad je tako krasan) sa svim niženavedenim dodacima.
koferNa gornjoj je strani svjetiljke prekidač koji, osim funkcije paljenja i gašenja svjetla, omogućava izbor jedne od četiri razine snage svjetla (koje prema podacima proizvođača daju): 1800 lumena (2 sata rada); 900 lumena (4 sata rada); 360 lumena (10 sati rada), ili 20 lumena (192 sata rada). Svjetiljka ima i stroboskopski način rada koji se uključuje dužim držanjem tipke. Prekidač je ujedno i pokazivač stanja baterije pa ćete, ovisno o boji svjetla diode, znati i koliki vam je postotak baterije preostao. Zeleno, plavo, žuto i crveno izmjenjuju se kako kapacitet pada (u inkrementima od 25%) da biste na kraju treptajućim crvenim svjetlom bili upozoreni o još samo preostalih 5% kapaciteta baterije (da ne bi bilo „nisam znao“).
kofer_sveBrzinski test usred noći pokazao je da je svjetlosni snop ravnomjerno raspršen te da unutar njega ne postoje jače i slabije osvijetljene zone. Pri najvećoj je snazi sve ispred vas „jasno k’o dan“, no svjetiljka se brzo ugrije pa i napon relativno brzo padne. Ionako nam se čini da je po mrklome mraku najjača postavka prejaka, to jest, rijetko potrebna. Druga po snazi izdašno osvijetli put pred vama, a produžuje trajanje baterije. Proizvođač navodi doseg snopa od 170 metara.
upaljeno svjetloSve je to upakirano u samo 345 grama tešku svjetiljku s dvije diode i bateriju smještenu u torbicu. Svjetiljka se pomoću gumenoga prstena (isporučenih u tri veličine) pričvršćuje na upravljač ili kacigu, pomoću dodatnoga nosača (iako je na stranicama trgovca pogrešno prikazan GoPro mount).

kacigaTaj je nosač pogodan za kacige s ventilacijskim otvorima jer se čičak-trakom kroz njih pričvršćuje. Torbicu s baterijom moguće je okačiti na ramu dvjema čičak-trakicama ili pak staviti na remen, ako je svjetlo na kacigi. Pri tome će pomoći i produžni kabel od sedamdesetak centimetara koji dolazi u kompletu, kao i dodatna čičak-traka da pričvrstite kabel za ramu.
baterijaNaposljetku, tu je i pametni punjač od čak 2A koji će bateriju napuniti brzo, a o tome će vas obavijestiti  promjenom svjetla diode iz crvene u zelenu.

Po cijeni od samo 60 dolara, ako je naručite putem ovoga linka i iskoristite kod BT218TG, ovo se prednje svjetlo može natjecati s osjetno skupljim lampama poznatijih proizvođača. Samu svjetiljku bez baterije možete naručiti ovdje te također iskoristiti kod BT21TG za dodatni popust.
Želite li dodatne informacije, javite se na forum ili putem facebooka.
sadrzaj


LamPICA_1

LamPICA_2LamPICA_3LamPICA_4

Komentari su zaključani.