VANKA REGULE 2012

July 27, 2012 Comments Off
VANKA REGULE 2012

Iako je recesija davno pogodila naš kraj, na neke stvari se nije odrazila. Neke glasine su dovodile u upit održavanje Vanka Regule 2012. Omiljeni ljetni festival ne samo da je preživjelo, nego pokazalo da može jače, više i bolje!  Od samih natjecatelja koji su došli sudjelovati u disciplinama nigdje viđenima i stvorenima u kuhinji Šteke, do gledatelja i štovatelja koji su tu radi relaksacije i uživanju u svemu što nudi ljeto i njegove avanture, svi su sudjelovali i pridonijeli atmosferi koja se rijetko viđa.

 

Na sportskom repertoaru uz standardne discipline  penjanja i brdskog biciklizma, ove godine smo mogli vidjeti i parkour demo, trial show by Matija Britvec, veslanje na dasci, kayak, dual sail race, porthatlon, windsurf…

 

 

Film festival V.R. ne treba posebno predstavljat, ali svakako spomenut da je to jedini festival gdje već godinama možete vidjeti filmove o sportovima koji ne uključuju lopte, bar ne u konvencionalnoj upotrebi. U ljetom kinu, uz kapljicu osvježavajućeg pića, pogledate uratke ljudi kojima obično život ovisi o konopu, dobrom balansu i velikom srcu, te ste spremni  za noćnu zabavu koja slijedi.

 

 

Ove godine je održan samo dual kao natjecateljska disciplina u biciklizmu, na već sada kultnoj lokaciji, kroz ulice Šator Citya, iznad plaže Bistrica. Nakon desetljeća dominacije Tomaž Jeras Jerry je našao dostojnog protivnika od kojeg je izgubio u finalu, Veno Vrbanović je novi šampion Vanka Regule Dual GT Cross 2bike ride down the slope style…. ;)

 

 Vidi se da je došao pobjediti. :)

Ni ostali dvoboji nisu ostavljali ravnodušnima, Nidosaki u utrci sa Jerryem je nakon isklizavanja s osmjehom na licu i biciklom među nogama trčao za njime, ne predajući se do posljednjeg trenutka.

 

 Mladići u trikoima su posebno izmamili uzdahe kod dama. Veri priti bojz, jes…. Aj lajk…. ;)

 Mladost pod budnim okom starosjedioca…

 

 MC of the House!

 

 Kao i svake godine dame također sudjeluju u utrci, ništa sporije ni lošije od muškog roda…

 

14. izdanje Vanka Regule je opravdalo sva očekivanja, pružilo zabave za sve prisutne, uz sport, filmove, more i sve što ide s time. S veseljem iščekujemo iduće izdanje, petnaesto po redu, još malo pa punoljetno! :)

Vidimo se iduće godine.

 

Vinko Miketek

Foto: Daša Gazde

 

Komentari su zaključani.