xSTatic2010

May 15, 2010 Comments Off

Drugi po redu „xSTatic“ festival održat će se od 28.5. do 30.5. Tako ćemo i ove godine imati priliku uživati u glazbenom, sportskom i umjetničkom programu na pet gradskih lokacija (Marjan, O.Š. Split 3, plaža Žnjan, klub Quassimodo, klub O’Harra).

Festival počinje svečanim otvaranjem u petak 28.05., točno u podne ispred poznatog splitskog bara St-Riva, gdje će se uz malo dobre spize sa gradela odigrati Celebrity Break Death Match. Što će točno pružiti CBDM morati ćete pričekati do petka u podne, ali je efekt iznenađenja i dobre zabave zagarantiran.

Prvi dan festivala se nastavlja jednom od najprivlačnijih skate disciplina Downhill koji će se održati u 18.00h, kao i prošle godine, na Marjanu i to na potezu od zastave do rampe kraj vodospreme.

Prvi dan festivala završava velikim Axe party-ijem otvaranja u poznatom klubu Quasimodo gdje nastupaju Dj Bronson i Dj D-Gree.

U subotu 29.05. i nedjelju 30.05. program festivala započinje u jutarnjim satima. Tako u 10.00h započinje ocrtavanje zidova Osnovne škole „Split 3“, koju će oslikavati umjetnici iz svih krajeva svijeta uključujući SAD, Nizozemsku, Njemačku, Švicarsku, Španjolsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, te naravno Hrvatsku.

Program se od 12.00h nastavlja atraktivnim sportskim natjecanjima kroz cijelo popodne u dispciplinama: košarka, skate, inline (role) i bmx. Za tu priliku će na igralište biti postavljen tzv. mini ramp, na kojem će se natjecatelji boriti jedni protiv drugih izvodeći trikove koji izmamljuju uzdahe.

Na drugoj pozornici odvijat će se natjecanje u break dance-u, plesu koji je svoje osnove našao u borilačkim sportovima (kung-fu) i gimnastici, pa ga slobodno možemo nazvati najuzbudljivijim akrobatskim plesom.

Oba dana će na igralištu škole za sve zainteresirane biti održana DJ radionica DJ Venoma.

U 17.00h oba nas dana (subotu i nedjelju) u skate parku na Žnjanu očekuje tzv. corse natjecanje. U subotu se održava Bmx i Inline natjecanje, dok je u nedjelju Skate natjecanje.

U subotu u večernjim satima, točnije s početkom u 21.00h, na pozornici Tvrđave Gripe održati će se koncert. Kao predgrupa nastupa jedan od finalista nedavno održanog St-@rt festivala održanog u klubu O’Hara, te Atheist Rap, punk rock bend iz Novog Sada. Glavna zvijezda večeri je svakako Ede Maajka, koji će održati premijeru svog novog ‘best of’ albuma „Spomen ploča“ kojeg izvodi uživo sa svojim novim bandom. Drugi stage nudi cjelovečernju zabavu u režiji Banana Sound sistema.

U subotu nakon koncerta u klubu Qusimodo održati će se after party na kojem će Tetkine radosti (funk produkcija s područja bivše države iz ‘70-ih) predstaviti DJ Borka (Good foot), DJ Bakto (Good foot) I DJ Woo-D (Good foot, Horsepower) iz Slovenije.

U nedjelju nas, pak, nakon završetka skate natjecanja u skate parku Žnjan, očekuje urnebesni party zatvaranja xSTatic-a i otvaranja Enter-a (2-dnevni festival elektronske glazbe koji će se održati u Splitu na plaži Bačvice u 8-om mjesecu) u klubu O’Hara, gdje će se na donjem katu održati b-boy natjecanje 2vs2 uz DJ Woo-D-a, i nastaviti sa setom DJ Phat Phillie-a (old school hip hop, funk, r’n’b), dok će na gornjem katu nastupiti Dub Mafia (live jungle, drum’n’bas iz Bristola, V. Britanija), DJ Venom i DJ Raid turntable show, Yula beat box show uz pomoć Sinestet Mc’s i Vojka Vrućine, i nastaviti sa setom DJ Venom i DJ Raid (jungle, drum’n’bass, hip hop).

PETAK 28.05.

…Riva …

12ooh…svečano otvaranje xSTatic festivala

”CELEBRITY BREAK DEATH MATCH”

celebritys vs killa tequila

…Marjan …

17ooh…skate downhill od zastave do vrata

”MARJAN DOWNHILL pt.2”

  1. mjesto nagrada urarske radne Mrkušić

…Quasimodo …

22ooh…xSTatic opening party

DJ PHAT PHILLIE vs DJ BRONSON

SUBOTA 29.05.

…oš SPLIT 3…

10ooh…GRAFFITI JAM

12ooh…STREET BASKETBALL COMPETITION

14ooh…BREAKDANCE CONTEST ”CREW vs CREW”

14ooh…MINI RAMP SKATE CHALLENGE ”2on2”

15ooh…DJ RADIONICE with Dj Venom

…Žnjan…

17ooh…skate park ”Žnjan”

IN-LINE & BMX COMPETITION

…Tvrđava Gripe…

21ooh…xSTatic LIVE!

*finalist st@rt2010

*ATHEIST RAP

*EDO MAAJKA

+reggae stage with BANANA SOUND

…Quasimodo…

01ooh…After party

”TETKINE RADOSTI”

presented by dj WOO-D, dj Borka, dj Bakto

NEDJELJA 30.05.

…oš SPLIT 3…

10ooh…GRAFFITI JAM

14ooh…BREAKDANCE CONTEST ”CREW vs CREW” finals

14ooh…MINI RAMP IN-LINE & BMX CHALLENGE

15ooh…DJ RADIONICE with Dj Venom

15ooh…Plesni klub D’N’F – proslava 20g. postojanja kluba

…Žnjan…

17ooh…skate park ”Žnjan”

SKATEBOARD CONTEST

…O’HARA…

22ooh…”closing xSTatic ,opening ENTER” party

1st floor

BREAKDANCE CONTEST ”2on2”

Dj WOO-D

DJ D-Gree

2nd floor hosted by MC IL Grande Ma

YULA (Sinestet) beatbox i SINESTET MC’s show

Mc VOJKO VRUĆINA

DUB MAFIA…Bristol (UK)

Dj VENOM & DJ RAID SHOWCASE

www.festive.hr

Komentari su zaključani.