Zadnje dvije utrke iXS European Downhill kupa su pred nama

August 26, 2012 Comments Off
Zadnje dvije utrke iXS European Downhill kupa su pred nama

Polako ali sigurno sezona se približava kraju, a uz Svjetsko prvenstvo i finale Svjetskog kupa na programu su i zadnje dvije utrke Europskog kupa. Sve to donosi nam četiri uzbudljiva vikenda utrka.

Odmah nakon Svjetskog prvenstva kup se seli u Portes du Soleil, točnije u Châtel u francuskom dijelu regije. Te će biti već peti put da se ondje održava utrka kupa. Utrka će se održati na stazi Bike Patrol, koja nije bez razloga u crnoj skupini. 1,5-kilometarska staza s visinskom razlikom od 300 m nije najduža staza, ali oni koji su već bili ondje znaju da ima sve potrebno za veliku utrku. Do sada su se prijavili vozači iz 14 različitih zemalja, a mnogi od njih u potjeri su za važnim bodovima za ukupnu pobjedu.

Šećer na kraju bit će svima omiljena staza. Njemački klasik Todtnau vratio se nakon što je 2011. probuđen iz zimskog sna. Ta legendarna staza probudila se iz dugog sna i još uvijek vodi niz brdo, a njenih 3000 m dužine i 500 m visinske razlike osvajat će više od 300 vozača.

U ukupnom poretku trenutno vodi Johann Potgieter (RSA – Canfield Factory Team) s 397 boda, no između njega i drugoplasiranog Robina Wallnera (SWE – Team Åre Bikepark) samo su 4 boda. Nešto nade ostalo je i za Markusa Pekolla (AUT – MS Mondraker) i Damiena Spagnoloa (FRA – MS Mondraker) koji imaju 350 i 301 bod. U elitnoj ženskoj kategoriji Emmeline Ragot (FRA – MS Mondraker) još uvijek je u vodstvu ispred švicarske prvakinje Miriam Ruchti (SUI – SC-Intense) i Zarje Cernilogar (SLO – Crn trn GT). U U17 kategoriji Marcus Hansson (SWE – Hanssonbil.se) već ima priličnu razliku u odnosu na ostale, no još ništa nije odlučeno, jer Ferdinand Brunold (GER – Mag41.com Racing Team) još nije odustao.

Jedna stvar je sigurna: pred nama su dvije uzbudljive utrke i iako se stvari pred kraj zahuktavaju, vozači će imati dovoljno vremena za odmor nakon završetka sezone. Više informacija možete pronaći na ixsdownhillcup.com ili na facebook.com/iXS.Downhill.Cup

Komentari su zaključani.